Lamsschouder uit de oven
Over het recept
Deze lamsschouder uit de oven is heerlijk mals en vol smaak, perfect voor een feestelijke maaltijd met vrienden en familie!
Porties:
6 personen
Regio:
Europa
Keuken:
Frans
Werktijd:
30 min
Totale bereiding:
4,5 uur
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 1,5 tot 2 kg lamsschouder (1 stuk)
- 4 tenen knoflook
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 1 el gedroogde tijm
- wat zout en peper
- wat olijfolie
- 3 grote uien
- 50 ml water
Andere benodigdheden: braadslede, ovenschaal waar lamsschouder in past aluminiumfolie.
Mis en Place
Maak de knoflook schoon en snijd de tenen in vieren.
Vermeng rozemarijn, tijm, zout en peper met elkaar in een bakje.
Maak de uien schoon, snijd ze in grove stukken.
Bereiding
Steek in ieder gat een stukje knoflook.
Smeer de lamsschouder in met olijfolie.
Masseer de kruiden met veel liefde over de hele lamsschouder.
Duw met je vinger ook wat kruiden in de gaten en kieren.
Verwarm de oven voor op 160 gr.
Leg ze op de bodem van de ovenschaal.
Giet de 50 ml water erbij en leg de lamsschouder erop.
Dek de schaal goed af met aluminiumfolie.
Zet in de oven voor zo’n 3 uur. Haal dan de folie eraf en laat hem nog 1 uur in de oven lekker bruinen.
Klaar is de heerlijke malse lamsschouder.
Heerlijk met gegrilde groenten uit de oven die ook op deze site te vinden is.
KPJ
20 maart 2018