top of page

Lamsschouder uit de oven

Over het recept

Deze lamsschouder uit de oven is heerlijk mals en vol smaak, perfect voor een feestelijke maaltijd met vrienden en familie!

print.png

Porties:

6 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Frans

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

4,5 uur

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1,5 tot 2 kg lamsschouder (1 stuk)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 el gedroogde tijm
  • wat zout en peper
  • wat olijfolie
  • 3 grote uien
  • 50 ml water

Andere benodigdheden: braadslede, ovenschaal waar lamsschouder in past aluminiumfolie.

Mis en Place

Maak de knoflook schoon en snijd de tenen in vieren.

Vermeng rozemarijn, tijm, zout en peper met elkaar in een bakje.

Maak de uien schoon, snijd ze in grove stukken.

Bereiding

Steek in ieder gat een stukje knoflook.

Smeer de lamsschouder in met olijfolie.

Masseer de kruiden met veel liefde over de hele lamsschouder.

Duw met je vinger ook wat kruiden in de gaten en kieren.
Verwarm de oven voor op 160 gr.

Leg ze op de bodem van de ovenschaal.
Giet de 50 ml water erbij en leg de lamsschouder erop.
Dek de schaal goed af met aluminiumfolie.

Zet in de oven voor zo’n 3 uur. Haal dan de folie eraf en laat hem nog 1 uur in de oven lekker bruinen.

Klaar is de heerlijke malse lamsschouder.

Heerlijk met gegrilde groenten uit de oven die ook op deze site te vinden is.

KPJ

20 maart 2018

bottom of page