top of page

Kip-champignonragout

Over het recept

Deze romige kip-champignonragout is een ware smaakexplosie en perfect voor een gezellige maaltijd. Serveer het met een stukje knapperig brood of op een bedje van rijst voor een onweerstaanbare combinatie!

Porties:

6 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Frans

Werktijd:

30 min

Totale bereiding:

30 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 350 gr kipfilet
  • 500 ml kippenbouillon (2 bouillontabletjes)
  • 250 gr champignons
  • 50 gr gedroogde paddenstoelen (groothandel)
  • 60 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 1 el mosterd
  • 1 tl kerrie
  • 2 flinke scheuten worchestersaus
  • 3 el verse fijngesneden peterselie of 2 tl gedroogde peterselie
  • 3 stengels lente-ui
  • 100 gr creme fraîche
  • naar smaak peper en zout

Mis en Place

Week de gedroogde paddestoelen 15 minuten in 100 ml heet water.

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.

Snijd de champignons in dunne plakjes.

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook, zet laag en voeg er de kipfilet aan toe, die je bestrooit hebt met wat peper en zout en pocheer deze 10 minuten totdat hij gaar is.

Haal de kipfilet uit de bouillon, leg op een bord en trek met een vork los.

Smelt de roomboter in de pan, roer de bloem er doorheen en laat onder af en toe roeren, zachtjes 2 minuten garen.

Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer steeds goed glad.
Voeg ook het sap van de gedroogde paddenstoelen toe.

Roer er dan de mosterd, worchestersauce, kerrie, champignons en kip doorheen.
Dan de creme fraîche, de lente-ui en peterselie en even proeven…
Eventueel wat peper en zout naar smaak toevoegen

KPJ

20 maart 2018

bottom of page