top of page

Kaaskoekjes

Over het recept

Deze kaaskoekjes zijn een gegarandeerd succes – snel te maken en perfect om vooraf te bereiden! Serveer ze vers uit de oven voor een heerlijk geurend huis en blije gasten

print.png

Porties:

30 stuks

Regio:

Europa

Keuken:

Hollands

Werktijd:

10 min

Totale bereiding:

20 min

Gang/gerecht:

Snack & borrel

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 100 gr bloem
  • 100 gr roomboter
  • 250 gr oude kaas
  • wat grove zwarte peper
  • wat kummel

Mis en Place

Rasp de oude kaas fijn.

Bereiding

Verwarm de oven 190 gr.

Mik de bloem bij de geraspte oude kaas en meng het in een kom.

Voeg de boter toe en kneed met de (koude)hand snel goed door elkaar.

Verdeel de massa in twee- of drieën en rol er een worst van ongeveer 1,5 / 2 cm dik.

Snijd de rol in plakjes niet groter dan 1 cm.

Leg de plakjes op de ovenplaat (eventueel op bakpapier).

Doe op de helft van de koekjes wat kummelzaadjes.

Doe in de oven en kijk na een minuut of 12 tot 20 of ze mooi goudbruin zijn.

Als ze goudbruin zijn de ovenplaat eruit halen en op de plaat paar minuten laten afkoelen.

Dan op een schaal en serveren, koud zijn ze ook lekker......maar meestal krijgen ze bij ons de kans niet om koud te worden....

KPK

25 februari 2018

bottom of page