top of page

Groentencrumble

Over het recept

Deze heerlijke groentencrumble combineert de zoetheid van (rode) uien, aubergine en tomaatjes met een perfecte kruidenmix. Een smaakvol en gezond gerecht dat iedereen zal verrassen!

print.png

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

Italiaans

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

50 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 2 (rode) uien
  • 1 aubergine
  • 250 gr kleine tomaatjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl Italiaanse kruien (rozemarijn, tijm, oregano)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 5 sneetjes (oud / volkoren) brood, verkruimeld

Mis en Place

Snijd de uien in dunne parten en de courgettes en aubergine in dikke plakken.

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Leg de groenten dakpansgewijs in de ovenschaal. Leg de kleine tomaatjes ertussen en schenk de tomatenblokjes erover.

Meng de kruiden met de olie in een kommetje, voeg 1 uitgeperst teentje knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit over de groenen.

Verkruimel het oude brood, indien je geen oud brood hebt kun je het brood ook roosteren en dan verkruimelen.

Voeg bij de broodkruimels het teentje knoflook en peper en zout en verdeel het mengsel over de groenten.

Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.

KPK

21 oktober 2018

bottom of page