Groentencrumble
Over het recept
Deze heerlijke groentencrumble combineert de zoetheid van (rode) uien, aubergine en tomaatjes met een perfecte kruidenmix. Een smaakvol en gezond gerecht dat iedereen zal verrassen!
Porties:
4 personen
Regio:
Europa
Keuken:
Italiaans
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
50 min
Gang/gerecht:
Hoofdgerecht
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 2 (rode) uien
- 1 aubergine
- 250 gr kleine tomaatjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl Italiaanse kruien (rozemarijn, tijm, oregano)
- 2 teentjes knoflook
- 5 el olijfolie
- 5 sneetjes (oud / volkoren) brood, verkruimeld
Mis en Place
Snijd de uien in dunne parten en de courgettes en aubergine in dikke plakken.
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Leg de groenten dakpansgewijs in de ovenschaal. Leg de kleine tomaatjes ertussen en schenk de tomatenblokjes erover.
Meng de kruiden met de olie in een kommetje, voeg 1 uitgeperst teentje knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Schenk dit over de groenen.
Verkruimel het oude brood, indien je geen oud brood hebt kun je het brood ook roosteren en dan verkruimelen.
Voeg bij de broodkruimels het teentje knoflook en peper en zout en verdeel het mengsel over de groenten.
Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven.
KPK
21 oktober 2018