top of page

Groene pepersaus

Over het recept

Groene pepersaus is heerlijk bij biefstuk, varkenshaas of elk ander stuk vlees.

Porties:

1 portie

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

5 min

Totale bereiding:

7 min

Gang/gerecht:

Saus / dressing

V, v, v of v

Veggie

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

-

Ingrediënten en benodigdheden

  • 20 gr boter
  • 1 klein uitje of sjalotje
  • 2 el hele groene pepers
  • 2 el cognac
  • 200 gr crème fresh (1 bakje)
  • naar smaak peper en zout

Als je het gekozen stukje vlees hebt gebakken, laat je het even rusten in een stuk aluminiumfolie. Zodra de saus klaar is, kun je het vlees met de saus opdienen.

Mis en Place

Snipper de ui/sjalot

Bereiding

Gebruik het aanbaksel van het vlees dat je hebt gebakken. Kan ook als je dat niet hebt maar wordt wel minder vol van smaak!​

Smelt de boter in de koekenpan, middel hoog vuur.

Bak daar in het uitje/sjalotje.

Doe de cognac erin, (en als je de show wil maken; steek de alcohol aan).

Doe de crème fresh in de pan er roer door, tot een gelijkmatige kleur heeft.

Proef en voeg (liefst gemalen) peper en zou toe.

Laat even pruttelen en houd op laag vuur warm totdat je wilt uitserveren.

KPK

14 juli 2018

bottom of page