top of page

Ghee / geklaarde boter

Over het recept

Ghee is roomboter zonder melkbestanddelen. Het voordeel is dat je ghee hoger kunt verhitten dan roomboter. In Nederland is het vergeljkbaar "geklaarde boter".

Porties:

1 portie

Regio:

Azië

Keuken:

Indiaans

Werktijd:

10 Min

Totale bereiding:

10 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

-

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

1 pakje boter of zoveel ale je nodig hent

Mis en Place

Buiten een pakje boter open maken geen voorbereidig!

Bereiding

Smelt in een pan de roomboter op halfhoog vuur.

Na een paar minuten zakken de melkbestanddelen naar de bodem.

​Het zal best wat pruttelen en knetteren.

Na een minuut of 8 is de ghee gereed.

Zeef de ghee door een fijne zeef zodat de melkbestanddelen in het zeefje achterblijven.

 

Doe in een potje en bewaar voor gebruik.

KPK

22 maart 2018

bottom of page