top of page
Ghee / geklaarde boter
Over het recept
Ghee is roomboter zonder melkbestanddelen. Het voordeel is dat je ghee hoger kunt verhitten dan roomboter. In Nederland is het vergeljkbaar "geklaarde boter".
Ghee 01.jpg
Ghee 02.jpg
Ghee 03.JPG
Ghee 01.jpg
1/3
Porties:
1 portie
Regio:
Azië
Keuken:
Indiaans
Werktijd:
10 Min
Totale bereiding:
10 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
-
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
1 pakje boter of zoveel ale je nodig hent
Mis en Place
Buiten een pakje boter open maken geen voorbereidig!
Bereiding
Smelt in een pan de roomboter op halfhoog vuur.
Na een paar minuten zakken de melkbestanddelen naar de bodem.
Het zal best wat pruttelen en knetteren.
Na een minuut of 8 is de ghee gereed.
Zeef de ghee door een fijne zeef zodat de melkbestanddelen in het zeefje achterblijven.
Doe in een potje en bewaar voor gebruik.
KPK
22 maart 2018
bottom of page