top of page

Gevogelte parfait

Over het recept

Deze paté maken we regelmatig voor bij de borrel, heerlijk op een stukje stokbrood of iets dergelijks. Maar hij is ook erg lekker als broodbeleg!

Porties:

1 paté vorm

Regio:

Europa

Keuken:

Frans

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

25 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 500 gr kippenlevertjes
  • 2 sjalotjes
  • 30 gr boter
  • 2 dl slagroom
  • 1 el cognac
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el tijm
  • naar smaak peper en zout

Paté vorm (of andere liefst stenen/glazen, afsluitbare kom), keukenmachine (staafmixer kan wel maar wordt al we wat lastiger.

Mis en Place

Maak de kippenlevertjes schoon door witte sliertjes en verkleurde stukjes weg te halen.

Snipper de sjalotjes en de knoflook.

Bereiding

Smelt de boter in een grote koekenpan op matig vuur.

Voeg de sjalotjes toe en bak ze al roerend in 4-5 minuten zacht en glazig.

 

Voeg de kippenlevertjes toe en bak al roerend 4-5 minuten op wat hoger vuur.

De levertjes moeten aan de buitenkant dichtgeschroeid zijn, maar aan de binnenkant nog roze en zacht.

Voeg de slagroom, cognac, tijm, peper en zout toe en laat nog even pruttelen.

Doe alles in de keukenmachine en maal alles in 4-5 minuten glad.

 

Doe in een kom en dek af.

Lauw warm heerlijk op een stokbroodje maar ook koud is het lekker.

KPK

28 juni 2018

bottom of page