Gevogelte parfait
Over het recept
Deze paté maken we regelmatig voor bij de borrel, heerlijk op een stukje stokbrood of iets dergelijks. Maar hij is ook erg lekker als broodbeleg!
Porties:
1 paté vorm
Regio:
Europa
Keuken:
Frans
Werktijd:
20 min
Totale bereiding:
25 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vlees
Materiaal:
Oven
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 500 gr kippenlevertjes
- 2 sjalotjes
- 30 gr boter
- 2 dl slagroom
- 1 el cognac
- 1 teentje knoflook
- 1 el tijm
- naar smaak peper en zout
Paté vorm (of andere liefst stenen/glazen, afsluitbare kom), keukenmachine (staafmixer kan wel maar wordt al we wat lastiger.
Mis en Place
Maak de kippenlevertjes schoon door witte sliertjes en verkleurde stukjes weg te halen.
Snipper de sjalotjes en de knoflook.
Bereiding
Smelt de boter in een grote koekenpan op matig vuur.
Voeg de sjalotjes toe en bak ze al roerend in 4-5 minuten zacht en glazig.
Voeg de kippenlevertjes toe en bak al roerend 4-5 minuten op wat hoger vuur.
De levertjes moeten aan de buitenkant dichtgeschroeid zijn, maar aan de binnenkant nog roze en zacht.
Voeg de slagroom, cognac, tijm, peper en zout toe en laat nog even pruttelen.
Doe alles in de keukenmachine en maal alles in 4-5 minuten glad.
Doe in een kom en dek af.
Lauw warm heerlijk op een stokbroodje maar ook koud is het lekker.
KPK
28 juni 2018