top of page

Geroosterde spruitjes met rozemarijn en knoflook

Over het recept

Simpel groente gerecht dat iedereen lekker zal vinden!

Porties:

4 personen

Regio:

-

Keuken:

-

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

40 min

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 750-500 gr spruitjes
  • 3 a 4 uien
  • 4 a 5 teentjes knoflook
  • 1 a 2 el  olijfolie
  • 3 - 4 takjes rozemarijn
  • 1 chilipeper (optioneel)
  • 1 zest van 1 citroen
  • 30 - 50 gr Pecorino of Parmezaanse kaas
  • naar smaak peper en zout

Mis en Place

Maak de spruitjes schoon (buitenste blaadjes verwijderen en kontje eraf), en halveer ze.

Snijd de knoflook in parten,

Hak de rozemarijn en chilipeper fijn.

Zest van 1 citroen.

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden.

Meng in een grote kom de gehalveerde spruitjes en de in parten gesneden uit met de fijngesneden knoflook, fijngehakte rozemarijn, fijngehakte chilipeper, zest van 1 citroen.

Verdeel de groenten over een braadslee en zet 20 minuten in de oven.

Roer het groentemengsel een keer om en zet nog 4 a 5 minuten onder de gril.

Bruine randjes zijn zeer smakelijk.

Doe de spruitjes in een schaal en meng peper, zout en Pecorino er doorheen.

Heerlijk bij wild en vis.

KPK

18 september 2018

bottom of page