Geroosterde kikkererwten á la Henry
Over het recept
Recept overgehouden van mijn kookclub. Heerlijk receptje voor een mezze tafel vol kleine gerechtjes, maar ook lekker als borrelhapje. Bereid de kikkererwten niet te vroeg want dan zijn ze niet meer knapperig. Start met bereiden ongeveer 20 minuten voor het uitserveren.
Porties:
1 bakje
Regio:
Azië
Keuken:
-
Werktijd:
15 min
Totale bereiding:
20 min
Gang/gerecht:
-
V, v, v of v
Vegan
Materiaal:
-
Seizoen:
-
Complexiteit:
Eenvoudig
Ingrediënten en benodigdheden
- 400 gr kikkererwten uit een glas/blik
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- halve tl cayennepeper
- 1 el (verse) tijmblaadjes
- fijne rasp van een citroen
- flinke scheut olijfolie
- 1 tl zout
Mis en Place
Bereid de kikkererwten niet te vroeg want dan zijn ze niet meer knapperig.
Bereiding
Dep de kikkererwten droog.
Meng het paprikapoeder met de cayennepeper, het zout, de tijm, de citroenrasp en wat olie in een grote schaal en zet het even apart.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de kikkererwten toe en bak ze, onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Schep daarna alle kikkererwten in de grote kom met het specerijenmengsel en meng alles goed door.
KPK
14 juli 2018