top of page

Geroosterde kikkererwten á la Henry

Over het recept

Recept overgehouden van mijn kookclub. Heerlijk receptje voor een mezze tafel vol kleine gerechtjes, maar ook lekker als borrelhapje. Bereid de kikkererwten niet te vroeg want dan zijn ze niet meer knapperig. Start met bereiden ongeveer 20 minuten voor het uitserveren.

print.png

Porties:

1 bakje

Regio:

Azië

Keuken:

-

Werktijd:

15 min

Totale bereiding:

20 min

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vegan

Materiaal:

-

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 400 gr kikkererwten uit een glas/blik
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • halve tl cayennepeper
  • 1 el (verse) tijmblaadjes
  • fijne rasp van een citroen
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 tl zout

Mis en Place

Bereid de kikkererwten niet te vroeg want dan zijn ze niet meer knapperig.

Bereiding

Dep de kikkererwten droog.
Meng het paprikapoeder met de cayennepeper, het zout, de tijm, de citroenrasp en wat olie in een grote schaal en zet het even apart.

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg de kikkererwten toe en bak ze, onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin en krokant zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Schep daarna alle kikkererwten in de grote kom met het specerijenmengsel en meng alles goed door.

KPK

14 juli 2018

bottom of page