top of page

Gerookte zalm

Over het recept

Roken van de zalm is makkelijker als je denk, maar zoveel lekkerder dan dat je het koopt in de winkel. Heerlijk op een boterham met een beetje mayonaise, plakjes zelf gerookte zalm en en zacht gekookt eitje!

Je hebt wel een koud rook-oven nodig!

print.png

Porties:

6 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

20 min

Totale bereiding:

5 tpt 6 uur

Gang/gerecht:

-

V, v, v of v

Vis

Materiaal:

Koud rookoven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Gemiddeld

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 zalmzijde
  • 200 gr zout
  • 90 gr suiker

Zout / suiker verhouding 70%-30%

Mis en Place

Eventueel de zalm zijde ontschubben. Wij proberen altijd schoongemaakte zalm te kopen.

Bereiding

Gooi in een bak waar de hele zalm in kan (of in  delen gesneden) het zout en de suiker.

Meng dit goed.

Leg de zalm in de bak met het mengsel en zorg dat de zalm helemaal bedekt is.

Laat ze zalm minimaal 4 uren in het zout/suikermengsel.

Liever niet langer dan 6 uur omdat anders de zalm te hartig wordt.

Haal de zalm uit het mengsel en spoel goed af en dep droog.

Hang of leg de zalm in de koud rookoven.

Rook de zalm minimaal twee keer 12 uur. Meer roken kan naar persoonlijke smaak.

Snijd schuinweg mooie dunne plakjes van de gerookte zalm.

Lekker on zelf zalmsalade te maken.

KPK

22 maart 2018

bottom of page