top of page

Geitenlam uit de oven

Over het recept

Laat je smaakpapillen genieten van geitenlam uit de oven, bereid op authentieke Mediterrane wijze met kruiden en olijfolie.

Porties:

4 personen

Regio:

Europa

Keuken:

-

Werktijd:

30 MIN

Totale bereiding:

2 UUR

Gang/gerecht:

Hoofdgerecht

V, v, v of v

Vlees

Materiaal:

Oven

Seizoen:

-

Complexiteit:

Eenvoudig

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 geitenbout (van een jong geitje)
  • 1 struik bleekselderij
  • 4 wortelen
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 4 el ras al hanout
  • 3 el olijfolie
  • naar smaak peper en zout

Mis en Place

Snijd de groenten in stukken

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

Bestrooi de geitenbout met 3 el Ras al hanout, peper en zout

Besprenkel hem met de 2 el olijfolie.

Pak hem in de folie.

Doe de groenten in de braadslede en voeg 1 el Ras al hanout toe en bespreken met olijfolie.

Schuif de braadslee in een oven van 180 graden Celsius.

Na een uurtje is het boutje gaar.

 

Lekker met couscous.

KPK

26 februari 2018

bottom of page