Gooische Bite
About the recipe
We have this recipe from Julius Jaspers and he called it Gooische Hap . Super tasty amuse. Julius makes it with fresh tuna and that is very tasty. We made it with a piece of lightly (self) smoked salmon and later with a small fried scallop and found that very tasty too.
Servings:
4 persons
Region:
Europe
Kitchen:
-
Working hours:
30 min
Total preparation:
30 min
Course/dish:
Amuse
M, f, v or v
Fish
Material:
-
Season:
-
Complexity:
Simple
Ingredients and supplies
Chuka wakame wakame-salade
Verse tonijn, gerookte zalm of coquilles (kleine)
Wasabi
Mayonaise, liefst de Japanse kewpie
Furikake (pittige wasabi kruidenmix)
wij hebben Rijstmix Furikake Kameya Wasabi
of als je dat echt niet kan vinden licht geroosterde sesamzaadjes
Prep-work
Laat de chuka wakame ontdooien en uitlekken.
Meng wasabi met (Kwepie) mayonaise 1:10, zet even weg om de smaak te laten doortrekken.
Proef de wasabi mayonaise! en pas eventueel aan naar je smaak (mag van ons echt wel de pittigheid van wasabi hebben).
Doe de wasabi mayonaise in een spuitzak / -fles.
Zet weg tot gebruik
Als je geen Furikake hebt:
Rooster sezamzaadjes voorzichtig, laats ze niet verbranden!
Preparation
Als je coquilles gebruikt;
Dep ze droog.
Heb je geen kleine coquilles vinden snijd ze in tweeën.
Met een beetje bloem bestrooien.
Bak kort op midden hoog vuur (in 3 tot 4 min totaal voor beide zijde)
Als je tonijn gebruikt:
Snijd de tonijn, zalm of coquilles in sashimi-achtige stukjes/plakjes en passen op een Nori chip.
Beleg à la minute de toastjes met chuka wakame,
Leg daarop een stukje tonijn, zalm of coquille
Maak wat streepjes met de wasabi mayo en bestrooi met furikake.
Dan een fraai op een mooi bord of plank opmaken en uitserveren.
KPK
4 januari 2023