top of page

Gooische Bite

About the recipe

We have this recipe from Julius Jaspers and he called it Gooische Hap . Super tasty amuse. Julius makes it with fresh tuna and that is very tasty. We made it with a piece of lightly (self) smoked salmon and later with a small fried scallop and found that very tasty too.


print.png

Servings:

4 persons

Region:

Europe

Kitchen:

-

Working hours:

30 min

Total preparation:

30 min

Course/dish:

Amuse

M, f, v or v

Fish

Material:

-

Season:

-

Complexity:

Simple

Ingredients and supplies

  • Rijstcrackers met nori

  • Chuka wakame wakame-salade

  • Verse tonijn, gerookte zalm of coquilles (kleine)

  • Wasabi

  • Mayonaise, liefst de Japanse kewpie

  • Furikake (pittige wasabi kruidenmix)
    wij hebben Rijstmix Furikake Kameya Wasabi
    of als je dat echt niet kan vinden licht geroosterde sesamzaadjes

Prep-work

  • Laat de chuka wakame ontdooien en uitlekken.

  • Meng wasabi met (Kwepie) mayonaise 1:10, zet even weg om de smaak te laten doortrekken.

  • Proef de wasabi mayonaise! en pas eventueel aan naar je smaak (mag van ons echt wel de pittigheid van wasabi hebben).

  • Doe de wasabi mayonaise in een spuitzak / -fles.

Zet weg tot gebruik

  • Als je geen Furikake hebt:
    Rooster sezamzaadjes voorzichtig, laats ze niet verbranden!

Preparation

Als je coquilles gebruikt;

  • Dep ze droog.

  • Heb je geen kleine coquilles vinden snijd ze in tweeën.

  • Met een beetje bloem bestrooien.

  • Bak kort op midden hoog vuur (in 3 tot 4 min totaal voor beide zijde)

Als je tonijn gebruikt:

  • Snijd de tonijn, zalm of coquilles in sashimi-achtige stukjes/plakjes en passen op een Nori chip.

  • Beleg à la minute de toastjes met chuka wakame,

  • Leg daarop een stukje tonijn, zalm of coquille

  • Maak wat streepjes met de wasabi mayo en bestrooi met furikake.

Dan een fraai op een mooi bord of plank opmaken en uitserveren.

KPK

4 januari 2023

bottom of page