Gemberkoekjes
About the recipe
Een heerlijk licht pittig koekje dat knapperig is en licht chewy aan de binnenkant.


Servings:
14 flinke koeken
Region:
Europa
Kitchen:
Duits
Working hours:
15 minuten
Total preparation:
1,5 uur
Course/dish:
Bakwerk
M, f, v or v
-
Material:
Oven
Season:
-
Complexity:
Eenvoudig
Ingredients and supplies
250 gram zelfrijzend bakmeel (of 242 gram bloem en 8 gram bakpoeder)
100 gram donkere basterdsuiker
2 gram zout
5 cm verse gember geschild en geraspt
100 gram ongezouten roomboter (koud) in blokjes
14 bolletjes stemgember in stukjes gesneden
4 el gembersiroop uit de pot stemgember
kom
bakplaat
1 vel bakpapier
plastic folie
een rooster
Prep-work
Verkreukel het vel bakpier en spreid over de bakplaat.
Preparation
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar met je handen.
Maak er een rol van 8 cm doorsnee van.
Verpak dit in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 gr.
Haal de rol koekjesdeeg uit de koelkast en snijd er 15 plakken van.
Ik maak altijd een iets groter koekje...heerlijk!
Wil je kleinere koekjes maak je de doorsnee van de rol wat kleiner ...5, 6 of 7 cm doorsnee.
Leg de plakken deeg op de bakplaat met bakpapier en bak deze in zo'n 12-15 minuten lekker bruin.
Haal uit de oven en schep ze op een rooster om af te koelen.
Klaar is je heerlijke krokant wat chewy koek(je)
KPJ
HD
27 januari 2025