top of page

Bolognese Ragu

About the recipe

Klassieke Bolognese voor pasta en lasagne

Servings:

4

Region:

Europa

Kitchen:

Italiaans

Working hours:

30 min

Total preparation:

3 uur

Course/dish:

Hoofdgerecht

M, f, v or v

Vlees

Material:

-

Season:

-

Complexity:

Eenvoudig

Ingredients and supplies

45 ml extra vierge olijfolie
25 gr boter
1 ui, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
1 wortel, fijngehakt
150 gr pancetta, in blokjes
200 gr rundergehakt
200 gr varkensgehakt
200 ml rode wijn
2 eetlepels (dubbel) geconcentreerde tomatenpuree
200 ml bouillon
2 theelepels tijm
2 theelepels rozemarijn
3 laurierblaadjes

Prep-work

Hak de bleekselderij fijn
Snijd de wortel in stukjes
Maak van de pancetta blokjes

Preparation

  • Verhit de extra vierge olijfolie en boter in een pan,
  • Voeg de ui, selderij, wortel en pancetta toe en fruit deze ongeveer 10 minuten op laag vuur tot de ui zacht is.
  • Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
  • Verdun de tomatenpuree met een beetje bouillon en roer dit door het vlees.

 

Zet het vuur hoger, voeg de wijn toe en laat deze verdampen.

Zet het vuur laag.

 

  • Voeg de kruiden toe, doe een deksel op de pan en laat 2 uur op laag vuur sudderen.

 

Controleer af en toe en voeg wat extra bouillon toe om te voorkomen dat de saus uitdroogt.

 

Uiteraard kan je het met vele soorten pasta eten, maar Italianen eten het graag met Tagliatelle, brede lintpasta van eieren en bloem, die de dikke, rijke saus goed vasthoudt.

KPT

July 29, 2025

bottom of page