Apple crumble with stem ginger
About the recipe
Lukewarm apple crumble is at its best! Serve with a scoop of vanilla or cream ice cream for an extra taste sensation.
Servings:
6 persons
Region:
Europe
Kitchen:
-
Working hours:
30 min
Total preparation:
15 min
Course/dish:
Dessert
M, f, v or v
Veggie
Material:
Oven
Season:
-
Complexity:
Simple
Ingredients and supplies
Crumble:
80 gr roomboter
100 gr bloem
60 gr suiker
1 a 2 handjes cruesli /noten/havermout
Snuf zout
Vulling:
4 appels (friszuur, Elstar of Jonagold)
1 rasp van citroen
4 á 5 bolletjes stemgember
1 tl kaneel of speculaaskruiden
6 ovenschaaltjes (wij gebruiker schaaltjes met doorsnede 9 cm)
Prep-work
- Peel the apples, remove the cores and cut them into cubes.
- Finely chop the stem ginger
Preparation
- Meng in een kom de boter, suiker, meel en snuf zout tot een samenhangend deeg. Voeg daarna de handjes cruesli en/of noten en/of havermout toe zodat je een kruimelig deeg hebt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Hak de stemgember fijn en meng dit met de kaneel en citroenrasp door de stukjes appel.
Vul de één persoons bakjes of een schaal met het appelmengsel en kruimel de topping er overheen.
15 a 20 minuten in de oven.
Lauwwarm is de applecrumble het lekkerst.
Een bolletje vanille- of roomijs is ook erg smakelijk.
KPK
16 september 2018