top of page

Apple crumble with stem ginger

About the recipe

Lukewarm apple crumble is at its best! Serve with a scoop of vanilla or cream ice cream for an extra taste sensation.

Servings:

6 persons

Region:

Europe

Kitchen:

-

Working hours:

30 min

Total preparation:

15 min

Course/dish:

Dessert

M, f, v or v

Veggie

Material:

Oven

Season:

-

Complexity:

Simple

Ingredients and supplies

Crumble:

  • 80 gr roomboter

  • 100 gr bloem

  • 60 gr suiker

  • 1 a 2 handjes cruesli /noten/havermout

  • Snuf zout


Vulling:

  • 4 appels (friszuur, Elstar of Jonagold)

  • 1 rasp van citroen

  • 4 á 5 bolletjes  stemgember

  • 1 tl kaneel of speculaaskruiden

6 ovenschaaltjes (wij gebruiker schaaltjes met doorsnede 9 cm)

Prep-work

  • Peel the apples, remove the cores and cut them into cubes.
  • Finely chop the stem ginger

Preparation

  • Meng in een kom de boter, suiker, meel en snuf zout tot een samenhangend deeg. Voeg daarna de handjes cruesli en/of noten en/of havermout toe zodat je een kruimelig deeg hebt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Hak de stemgember fijn en meng dit met de kaneel en citroenrasp door de stukjes appel.

Vul de één persoons bakjes of een schaal met het appelmengsel en kruimel de topping er overheen.

15 a 20 minuten in de oven.


Lauwwarm is de applecrumble het lekkerst.

Een bolletje vanille- of roomijs is ook erg smakelijk.

KPK

16 september 2018

bottom of page