Zure haringsalade
Aantal: flinke bak voor 6 tot 10 man afhankelijk waarvoor je het gebruikt
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 15 min​​
​
Ingrediënten
-
1 pot zure haring
-
500 gr bietjes (voorgekookt)
-
1 grote ui
-
100 gr augurkjes/cornichons
-
3 el mayonaise (kan je ook vervangen Turkse yoghurt)
-
wat peper
​
Andere benodigdheden
plastic bak of glazen schaal (beide afsluitbaar)
Ik kan hier soms ontzettende trek in hebben. Fris zurig op een toastje (lekker retro), geroosterde boterham, stokbroodje of gewoon zo een schep in je mond! Net gemaakt lekker, avondje in de koelkast, gekoeld ...... heerlijk op een warme dag bij de borrel!!
​
Mis en place
Snipper de ui.
Snijd de augurkjes/cornichons klein.
​
Snijd de bieten in blokjes van een halve cm (maar het luistert niet zo nauw, niet te klein en geen grote hompen....)
Raspen kan zelfs ook, maar blokjes vind ik lekkerder.
​
Haring:
Verwijder de rugvin van de haringen,
snijd de helften van elkaar, en leg op elkaar
snijd in de lengte in tweeen
Snijd de reepjes in stukjes van 0,5 tot 1 cm
Bereiding
​
Mik alles in de schaal of plastic bak.
Draai er wat verse peper in.
Roer goed zodat alles een vaag rode/roze kleur heeft gekregen (ziet er niet uit! maar wel lekker!).
Proeven!
​
Klaar is Kees! Laat de borrel maar beginnen.
​
Ook lekker met 3 of 4 in stukken gesneden gekookte aardappeltjes.
​
KPK/14jul18
​