top of page

Zure haringsalade

Aantal:           flinke bak voor 6 tot 10 man                             afhankelijk waarvoor je het gebruikt

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 15 min​​

Ingrediënten

  • 1 pot         zure haring

  • 500 gr        bietjes (voorgekookt)

  • 1             grote ui

  • 100 gr        augurkjes/cornichons

  • 3 el          mayonaise (kan je ook vervangen Turkse yoghurt)

  • wat           peper

Andere benodigdheden

plastic bak of glazen schaal (beide afsluitbaar)

Ik kan hier soms ontzettende trek in hebben. Fris zurig op een toastje (lekker retro), geroosterde boterham, stokbroodje of gewoon zo een schep in je mond! Net gemaakt lekker, avondje in de koelkast, gekoeld ...... heerlijk op een warme dag bij de borrel!! 

Mis en place

Snipper de ui.

Snijd de augurkjes/cornichons klein.

Snijd de bieten in blokjes van een halve cm (maar het luistert niet zo nauw, niet te klein en geen grote hompen....)

Raspen kan zelfs ook, maar blokjes vind ik lekkerder.

Haring:

Verwijder de rugvin van de haringen,

snijd de helften van elkaar, en leg op elkaar

snijd in de lengte in tweeen

Snijd de reepjes in stukjes van 0,5 tot 1 cm

Bereiding

Mik alles in de schaal of plastic bak. 

Draai er wat verse peper in.

Roer goed zodat alles een vaag rode/roze kleur heeft gekregen (ziet er niet uit! maar wel lekker!).

Proeven!

Klaar is Kees! Laat de borrel maar beginnen.

Ook lekker met 3 of 4 in stukken gesneden gekookte aardappeltjes.

KPK/14jul18

bottom of page