Zalmtartaar
Aantal: 4 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 20 min
Totale bereiding: 20 min​​
​
Ingrediënten
-
200 gr verse zalm
-
200 gr gerookte zalm
-
6 sprieten bieslook
of 1 voorjaarsui -
1,5 el mayonaise
-
wat citroensap
-
beetje peper en zout
-
4 eitjes
Andere benodigdheden
Niets
Simpel maar altijd een succes!
​
Mis en place
Voorbereidingen zoals snij-, plet-, kneus-, schaaf-, rasp- en snipperwerkzaamheden
​
​
Bereiding
Snij de verse en gerookte zalm in kleine vierkante blokjes.
Meng de mayonaise met citroensap, peper, zout en fijngesneden bieslook.
Voeg de zalm toe.
Bak de 4 eitjes in een koekenpan.
Maak het bord op zoals je zelf wilt. Wij gebruiken een uitsteekring (10cm) zodat je de zalmtartaar mooi rond kan opdienen en gebakken eitje om dezelfde maat kan uitsnijden.
​
Lekker met toast.
​
​
KPK/25jun18
​