top of page

Zalmtartaar

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         20 min

Totale bereiding: 20 min​​

​

Ingrediënten

  • 200 gr         verse zalm

  • 200 gr         gerookte zalm

  • 6 sprieten     bieslook
                of 1 voorjaarsui

  • 1,5 el         mayonaise

  • wat            citroensap

  • beetje         peper en zout

  • 4              eitjes

 

Andere benodigdheden

Niets

Simpel maar altijd een succes!

​

Mis en place

Voorbereidingen zoals snij-, plet-, kneus-, schaaf-, rasp- en snipperwerkzaamheden  

​

​

Bereiding

Snij de verse en gerookte zalm in kleine vierkante blokjes.

 

Meng de mayonaise met citroensap, peper, zout en fijngesneden bieslook.

 

Voeg de zalm toe.

 

Bak de 4 eitjes in een koekenpan.

 

Maak het bord op zoals je zelf wilt. Wij gebruiken een uitsteekring (10cm) zodat je de zalmtartaar mooi rond kan opdienen en gebakken eitje om dezelfde maat kan uitsnijden.

​

Lekker met toast.

​

​

KPK/25jun18

​

bottom of page