Worteltjestaart / carrot cake
Aantal personen: 12 taartpunten
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 20 min
Totale bereiding: 90 min
Ingrediënten​
-
700 gr wortelen
-
150 gr krenten
-
100 gr bruine basterd suiker
-
300 gr kristal suiker
-
5 eieren
-
1 zakje vanille suiker
-
snufje zout
-
7 gr bakpoeder
-
2,5 el speculaas kruiden
-
230 ml plantaardige olie
-
375 gr bloem
-
150 gr mix van noten (hazelnoten, walnoten en we hadden nog wat cashewnoten over)
​
Andere benodigdheden
Gebruiken een springvorm van 27 cm doorsnede.
Bereiding
Oven voorverwarmen op 175 gr.
​
Doe in een mengkom (voor een mixer) de kristal suiker, de eieren en een zakje vanille suiker en gebruik een mixer totdat het een soepele substantie wordt.
Voeg tijdens het mixen de speculaas kruiden, daarna de plantaardige olie en daarna de bloem toe.
Mix dit goed en gelijkmatig door elkaar.
​
Meng met de wortel/krenten/suiker massa en roer goed door.
​
Leg op de bodem van de springvorm bakpapier, zet de spring ring erop en knip het overtollige bakpapier weg. Smeer de binnenkant van de springvorm in met boter (niet te zuinig en goed in de hoeken).
​
Stort de massa in de springvorm en verdeel met een spatel gelijkmatig.
​
Doe in de voorverwarmde oven van 175 graden en zet de wekker op 70 minuten.
Prik na 70 min in de taart/cake om te zien of hij gaar is.
​
Zo is de taart erg lekker, als variatie kan je ook nog (in die 70 min wachttijd) een lekkere topping maken. Volg de link hieronder en als de worteltjes taart is afgekoeld of vlak voor serveren over de hele worteltjes taart of over de taartpunt smeren.
​
KPK/3feb18
​
Mis en place
Maak de wortelen schoon. Schil ze en rasp ze daarna. Doe in grote kom want er komt nog meer bij.​
Doe de krenten en bruine basterd suiker erbij en meng rustig zodat alles goed vermengd is.
​