Witvis met crumble uit de oven
Aantal: 2 porties / personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 10 min
Totale bereiding: 25 min​​
​
Ingrediënten
​​
-
200 á 300 gr witvis
(kabeljauw, wijting, schol enz) -
naar smaak Peper en zout
Hartige crumble:
-
1 a 2 handjes Panko
-
1 handje geraspte oude kaas (of Pecorino of Parmezaan)
-
2 takjes fijngesneden rozemarijn
-
5-6 blaadjes salie
-
1 teentje knoflook
-
1,5 el fijngehakte kappertjes
-
Beetje olijfolie
-
2 el dille (optioneel)
-
maar smaak peper
​
Andere benodigdheden
Ovenschaal(tjes)
Er zijn vele variaties mogelijk voor hartige crumble op vis. Ik heb dit keer gekozen voor een mediterrane smaak met salie, rozemarijn en een teentje knoflook (de laatste staat niet op de foto)
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
Peper en zout de vis en leg in een ovenschaal.
​
Meng in een grote kom de panko, fijngesneden rozemarijn, salie, geperste knoflook, fijngehakte kappertjes, dille, peper en fijn geraspte kaas.
​
Strooi de hartige crumble over de vis en spuit of druppel er een beetje olijfolie over.
​
Zet 12-15 minuten in de oven.
Lekker met geroosterde groenten en/of aardappelpuree.
​
KPK/16sep18
​