top of page

Witvis met crumble uit de oven

Aantal:           2 porties / personen 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         10 min

Totale bereiding: 25 min​​

​

Ingrediënten

​​

  • 200 á 300 gr   witvis
                   (kabeljauw, wijting, schol enz)

  • naar smaak     Peper en zout
     

Hartige crumble:

  • 1 a 2 handjes  Panko

  • 1 handje       geraspte oude kaas (of Pecorino of Parmezaan)

  • 2 takjes       fijngesneden rozemarijn

  • 5-6 blaadjes   salie

  • 1 teentje      knoflook

  • 1,5 el         fijngehakte kappertjes

  • Beetje         olijfolie

  • 2 el           dille (optioneel)

  • maar smaak     peper

​

Andere benodigdheden

Ovenschaal(tjes)

Er zijn vele variaties mogelijk voor hartige crumble op vis. Ik heb dit keer gekozen voor een mediterrane smaak met salie, rozemarijn en een teentje knoflook (de laatste staat niet op de foto)

 

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

 

Peper en zout de vis en leg in een ovenschaal.

​

Meng in een grote kom de panko, fijngesneden rozemarijn, salie, geperste knoflook, fijngehakte kappertjes, dille, peper en fijn geraspte kaas. 

​

Strooi de hartige crumble over de vis en spuit of druppel er een beetje olijfolie over.

​

Zet 12-15 minuten in de oven.

 

Lekker met geroosterde groenten en/of aardappelpuree.

​

KPK/16sep18

​

bottom of page