top of page

Visragout met zalm en garnalen

Aantal:           4 personen

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         30 minuten

Totale bereiding: 30 minuten​​

​

Ingrediënten

​

  • 2            sjalotjes

  • 30 gr        roomboter

  • 30 gr        bloem

  • 100 ml       visfond
            of 1 visbouillonblokje opgelost in
                 100 ml water

  • 100 ml       droge witte wijn

  • 100 ml       creme fraîche

  • wat          peper en zout

  • 100 gr       garnalen

  • 150 gr       reepjes gerookte zalm

  • 2            lente-uitjes

  • wat          dille

​

Andere benodigdheden

middelgrote pan 

Mis en place

Maak de sjalotjes schoon en snipper ze.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
Snijd de gerookte zalm in reepjes.

Bereiding

Maak een roux. Smelt de roomboter in de pan, op laag vuur, de boter mag niet bruin worden.
Roer de bloem erdoor als de boter gesmolten is en laat onder af en toe roeren 2 minuten garen.
Giet dan al roerend de bouillon en wijn erbij en roer tot een gladde saus.
Roer de creme fraiche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

 

Voeg de garnalen, de zalm en de lente-ui toe en roer door.


Klaar is de visragout!
Ouderwets lekker in een pasteibakje, maar ook heerlijk op wat gekookte rijst of op een boterham.
Garneer met wat fijngesneden dille.

 

KPJ/20mrt2018

​

bottom of page