Visragout met zalm en garnalen
Aantal: 4 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 30 minuten
Totale bereiding: 30 minuten​​
​
Ingrediënten
​
-
2 sjalotjes
-
30 gr roomboter
-
30 gr bloem
-
100 ml visfond
of 1 visbouillonblokje opgelost in
100 ml water -
100 ml droge witte wijn
-
100 ml creme fraîche
-
wat peper en zout
-
100 gr garnalen
-
150 gr reepjes gerookte zalm
-
2 lente-uitjes
-
wat dille
​
Andere benodigdheden
middelgrote pan
Mis en place
Maak de sjalotjes schoon en snipper ze.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
Snijd de gerookte zalm in reepjes.
Bereiding
Maak een roux. Smelt de roomboter in de pan, op laag vuur, de boter mag niet bruin worden.
Roer de bloem erdoor als de boter gesmolten is en laat onder af en toe roeren 2 minuten garen.
Giet dan al roerend de bouillon en wijn erbij en roer tot een gladde saus.
Roer de creme fraiche erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de garnalen, de zalm en de lente-ui toe en roer door.
Klaar is de visragout!
Ouderwets lekker in een pasteibakje, maar ook heerlijk op wat gekookte rijst of op een boterham.
Garneer met wat fijngesneden dille.
KPJ/20mrt2018
​