top of page

Venkel met roquefort en walnoten

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 45 min

​

Ingrediënten​

  • 2 grote       venkelknollen

  • 2 el          citroensap

  • 200 ml        houdbare slagroom

  • 150 gr        roquefort (noir)

  • 75 gr         walnoten

  • wat           zout en peper

  • 500 gr        krielaardappels

  • handje        venkelzaad

​

Andere benodigdheden

Ovenschaal, schaal, pan, steelpan

Bereiding

Maak de venkelknollen schoon, verwijder de harde onderkant en stelen en snijd ze in vier stukken. Houdt het groen apart ter versiering.
Doe deze stukken in een pan met een laagje water, wat zout en citroensap en laat 20 minuten garen.

 

Kook de krielaardappels in water met wat zout in 10 minuten gaar.

 

Verwarm de oven voor op 175 gr.

 

Rooster de walnoten op een ovenplaat met bakpapier zo’n 8 minuten om de smaak ervan lekker wat op te halen. Na 4 minuten de walnoten even wat omscheppen.

Laat ze afkoelen.

 

Doe de slagroom in steelpan samen met 100 gr roquefort en laat de roquefort smelten in de slagroom en breng op smaak met wat peper.


Leg de voorgegaarde krielaardappels op de bodem van de schaal en verdeel er de voorgegaarde venkelstukken op, strooi het venkelzaad erover en giet de kaassaus er overheen.


Verdeel de 50 gr verbrokkelde roquefort en de walnoten over de venkelschotel.
Zet dit nog zo'n 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel er daarna het venkelgroen over.


Klaar is dit smaakvolle gerecht!

​

KPJ/20mrt2018

​

bottom of page