top of page

Tiramisu

Aantal:           6 personen 

Complexiteit:     makkelijk / middelmatig / lastig 

Werktijd:         20 min

Totale bereiding: 3,5 uur (koelen in koelkast 3 uur)​​

Ingrediënten

  • 500 gr        Mascarpone

  • 5             Eieren

  • 5 el          Poedersuiker

  • 40            lange vingers

  • 2 kopjes      koude espresso (zonder suiker)

  • 2 el          Marsala (Italiaanse dessert wijn)

  • wat           bittere cacaopoeder, ongezoet

Andere benodigdheden

Diepbord, cakevorm (kan ook in springvorm 27cm maar dan heb je van alles wat meer nodig)

Bereiding

Maken van de vulling:

Scheid dooier en eiwitten.

Klop de eierdooiers met de suiker tot de suiler is opgenomen

Voeg de mascarpone toe en roer en meng tot een homogene massa.

Sla de eiwitten stijf (tot je mooi pieken/punten kan trekken).

Spatel de ei-massa hier voorzichting door heel, moet luchtig blijven.

Meng de Marsala en afgekoelde espresso, in een schaal/diep bord

Doop de langevingers 1 voor 1 hier kort in.

Bouwen van de Tiramisu:

Bedek de bodem (ongeveer de helft) met de lange vingers.

Leg hierover de helft van de vulling

Leg hierover weer de lange vingers.

Doe de rest van de vulling erover.

Zet minimaal 3 uur in de koelkast! Liefst langer ... 12 uur?!

Voor serveren strooi wat cacaopoeder over de Tiramisu (als je hebt door fijn zeefje).

KPK/24dec22

bottom of page