top of page

Tiramisu

Aantal:           6 personen 

Complexiteit:     makkelijk / middelmatig / lastig 

Werktijd:         20 min

Totale bereiding: 3,5 uur (koelen in koelkast 3 uur)​​

​

Ingrediënten

  • 500 gr        Mascarpone

  • 5             Eieren

  • 5 el          Poedersuiker

  • 40            lange vingers

  • 2 kopjes      koude espresso (zonder suiker)

  • 2 el          Marsala (Italiaanse dessert wijn)

  • wat           bittere cacaopoeder, ongezoet

​

Andere benodigdheden

Diepbord, cakevorm (kan ook in springvorm 27cm maar dan heb je van alles wat meer nodig)

Bereiding

Maken van de vulling:

Scheid dooier en eiwitten.

Klop de eierdooiers met de suiker tot de suiler is opgenomen

Voeg de mascarpone toe en roer en meng tot een homogene massa.

​

Sla de eiwitten stijf (tot je mooi pieken/punten kan trekken).

Spatel de ei-massa hier voorzichting door heel, moet luchtig blijven.

​

Meng de Marsala en afgekoelde espresso, in een schaal/diep bord

Doop de langevingers 1 voor 1 hier kort in.

​

Bouwen van de Tiramisu:

Bedek de bodem (ongeveer de helft) met de lange vingers.

Leg hierover de helft van de vulling

Leg hierover weer de lange vingers.

Doe de rest van de vulling erover.

​

Zet minimaal 3 uur in de koelkast! Liefst langer ... 12 uur?!

​

Voor serveren strooi wat cacaopoeder over de Tiramisu (als je hebt door fijn zeefje).

​

KPK/24dec22

​

bottom of page