Tiramisu
Aantal: 6 personen
Complexiteit: makkelijk / middelmatig / lastig
Werktijd: 20 min
Totale bereiding: 3,5 uur (koelen in koelkast 3 uur)​​
​
Ingrediënten
-
500 gr Mascarpone
-
5 Eieren
-
5 el Poedersuiker
-
40 lange vingers
-
2 kopjes koude espresso (zonder suiker)
-
2 el Marsala (Italiaanse dessert wijn)
-
wat bittere cacaopoeder, ongezoet
​
Andere benodigdheden
Diepbord, cakevorm (kan ook in springvorm 27cm maar dan heb je van alles wat meer nodig)
Bereiding
Maken van de vulling:
Scheid dooier en eiwitten.
Klop de eierdooiers met de suiker tot de suiler is opgenomen
Voeg de mascarpone toe en roer en meng tot een homogene massa.
​
Sla de eiwitten stijf (tot je mooi pieken/punten kan trekken).
Spatel de ei-massa hier voorzichting door heel, moet luchtig blijven.
​
Meng de Marsala en afgekoelde espresso, in een schaal/diep bord
Doop de langevingers 1 voor 1 hier kort in.
​
Bouwen van de Tiramisu:
Bedek de bodem (ongeveer de helft) met de lange vingers.
Leg hierover de helft van de vulling
Leg hierover weer de lange vingers.
Doe de rest van de vulling erover.
​
Zet minimaal 3 uur in de koelkast! Liefst langer ... 12 uur?!
​
Voor serveren strooi wat cacaopoeder over de Tiramisu (als je hebt door fijn zeefje).
​
KPK/24dec22
​