Thaise kipsalade
Aantal: 4 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 30 min​​
​
Ingrediënten
Salade:
-
halve spitskool
-
2 middelgrote wortelen
-
1 bosje munt
-
1 kipfilet
​
Dressing:
-
1 ui
-
1 rode peper
-
3 teentjes knoflook
-
3 cm gemberwortel
-
1 el suiker
-
3 el Thaise vissaus (Nam pla)
-
2 el citroensap
-
1,5 tl rijstazijn
-
wat zwarte peper
-
3 el plantaardige olie
​
Andere benodigdheden
Alu-folie, krimpfolie, springvorm 27cm,
Mis en place
Meng in een kom de rode peper, knoflook, suiker, gember, het citroensap, rijstazijn , de vissaus, olie, ui en zwarte peper naar smaak. (Ik laat de suiker ook wel eens weg).
Laat dit mengsel minimaal 30 minuten staan.
​
Snij de ui in halve ringen.
Snij de rode peper in kleine stukjes (zonder zaad en zaadlijsten is hij minder pittig).
Hak de knoflook en de gember in kleine stukjes.
Snij de kool fijn
Schrap/schil de wortels schoon en rasp ze grof
Snij de munt fijn.
​
Bereiding
Pocheer de kip in 15 minuten gaar, laat afkoelen en scheur in kleine stukjes uiteen.
​
Meng in een kom de kool, wortels, de munt en de kip en hussel de dressing er goed doorheen.
Proef of er nog zout of peper bij moet.
​
KPK/21mar18
​