top of page

Thaise kipsalade

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 30 min​​

​

Ingrediënten

Salade:

  • halve          spitskool

  • 2 middelgrote  wortelen

  • 1 bosje        munt

  • 1              kipfilet

​

Dressing:

  • 1              ui

  • 1              rode peper

  • 3 teentjes     knoflook

  • 3 cm           gemberwortel

  • 1 el           suiker

  • 3 el           Thaise vissaus (Nam pla)

  • 2 el           citroensap

  • 1,5 tl         rijstazijn

  • wat            zwarte peper

  • 3 el           plantaardige olie

​

Andere benodigdheden

Alu-folie, krimpfolie, springvorm 27cm, 

Mis en place

Meng in een kom de rode peper, knoflook, suiker, gember, het citroensap, rijstazijn , de vissaus, olie, ui en zwarte peper naar smaak. (Ik laat de suiker ook wel eens weg).

Laat dit mengsel minimaal 30 minuten staan.

​

Snij de ui in halve ringen.

Snij de rode peper in kleine stukjes (zonder zaad en zaadlijsten is hij minder pittig).

Hak de knoflook en de gember in kleine stukjes.

Snij de kool fijn

Schrap/schil de wortels schoon en rasp ze grof

Snij de munt fijn.

​

Bereiding

Pocheer de kip in 15 minuten gaar, laat afkoelen en scheur in kleine stukjes uiteen. 

​

Meng in een kom de kool, wortels, de munt en de kip en hussel de dressing er goed doorheen.

 

Proef of er nog zout of peper bij moet.

​

KPK/21mar18

​

bottom of page