top of page

Surinaamse chutney

Ingrediënten
  • 3 tenen              knoflook

  • 2                    uien

  • 4 of 5               Madam Jeannette

  • 2 blikken            gepelde tomaten of
                         1 kilo verse tomaten

  • 3 el                 masala curry

  • naar smaak           peper

  • naar smaak           zout

  • scheutje             azijn

  • scheutje             zonnebloemolie

Lekkere recepten op keukenprinskoken.nl
Bereiding

Bak de uien glazig in de zonnebloemolie, voeg de knoflook toe, laat even pruttelen.

Voeg de rest toe, laat lang pruttelen / inkoken.

Voeg peper, zout en azijn toe naar smaak.

Let op de chutney is eerst flink pittig (afhankelijk van de Madam Jeanette) maar vlakt af na een dag. Komt daarna op smaak. Lang in koelkast houdbaar.

Variatie:

Tomaten vervangen door uien of aardappels

Masala curry vervangen door djinten of ketoembar

KPK/3feb18

bottom of page