top of page

Surinaamse chutney

Ingrediënten
  • 3 tenen              knoflook

  • 2                    uien

  • 4 of 5               Madam Jeannette

  • 2 blikken            gepelde tomaten of
                         1 kilo verse tomaten

  • 3 el                 masala curry

  • naar smaak           peper

  • naar smaak           zout

  • scheutje             azijn

  • scheutje             zonnebloemolie

Lekkere recepten op keukenprinskoken.nl
Bereiding

Bak de uien glazig in de zonnebloemolie, voeg de knoflook toe, laat even pruttelen.

Voeg de rest toe, laat lang pruttelen / inkoken.

Voeg peper, zout en azijn toe naar smaak.

​

Let op de chutney is eerst flink pittig (afhankelijk van de Madam Jeanette) maar vlakt af na een dag. Komt daarna op smaak. Lang in koelkast houdbaar.

​

Variatie:

Tomaten vervangen door uien of aardappels

Masala curry vervangen door djinten of ketoembar

​

KPK/3feb18

bottom of page