top of page

Stoemp

Aantal:           2 personen 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         20 min

Totale bereiding: 30 min​​

Ingrediënten

  • 4             kruimige aardappelen

  • 4             wortelen

  • 200 gr        geraspte Goudse kaas

  • 25 gr         boter

  • 50 ml         warme melk

Andere benodigdheden

geen

Mis en place

Schil de aardappelen en snij in stukken.

Schrap/schil de wortelen en snij ze klein.

Bereiding

Doe de aardappelen en wortelen in een kookpan met wat zout.

Kook ze gaar, prik met een vork in de aardappelen, zodra ze van de vork vallen zijn ze gaar (rond de 18 minuten).

Stamp de aardappelen en wortelen met de warme melk.

Zodra de stamppot/stoemp een goede consistentie heeft, roer met een houten lepel de boter en kaas erdoor.

 

Lekker met ossenstaartstoof en boeuf bourguignon.

KPK/21mar18

bottom of page