Stoemp
Aantal: 2 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 20 min
Totale bereiding: 30 min​​
​
Ingrediënten
-
4 kruimige aardappelen
-
4 wortelen
-
200 gr geraspte Goudse kaas
-
25 gr boter
-
50 ml warme melk
​
Andere benodigdheden
geen
Mis en place
Schil de aardappelen en snij in stukken.
Schrap/schil de wortelen en snij ze klein.
​
Bereiding
Doe de aardappelen en wortelen in een kookpan met wat zout.
Kook ze gaar, prik met een vork in de aardappelen, zodra ze van de vork vallen zijn ze gaar (rond de 18 minuten).
​
Stamp de aardappelen en wortelen met de warme melk.
Zodra de stamppot/stoemp een goede consistentie heeft, roer met een houten lepel de boter en kaas erdoor.
Lekker met ossenstaartstoof en boeuf bourguignon.
​
​
KPK/21mar18
​