top of page

Steak tartare

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         25 min

Totale bereiding: 25 min​​

Ingrediënten

  • 600 gram       kogelbiefstuk of ossenhaas

  • 4              eieren (dooiers)

  • 1,5 el         mosterd

  • 1 el           olijfolie

  • 1 el           worcestersaus

  • 1 tl           tabasco

  • 1              sjalot

  • half bosje     peterselie

  • 20 gr          kappertjes

  • 50 gr          cornichons (knapperige, kleine zure augurkjes)

Andere benodigdheden

Uitsteekring van 10cm, 2 scherpe (kosk)messen

Bij ons thuis 1 van de grote favorieten om als voorgerecht te serveren. Er zijn recepten die het vlees door de vleesmolen halen waardoor het voor ons op american fillet gaat lijken..

Wij hebben de voorkeur om het vlees klein te snijden dat geeft een bite aan get gerecht. 

Mis en place

Snipper het sjalotje

Hak de kappertjes klein (zelf vind ik het wel lekker er een paar heel te houden).

Snipper de peterselieblaadjes.

Snijd de cornicions klein (echt klein!)

Snijd de het vlees in grove stukken, daarna in kleinere stukken....en ja dan weer tot nog kleinere stukken. Op gegeven moment ga je over tot het kruislings snijden van het vlees met 2 messen;

vlees op de plank, elke hand een mes met snijvlak naar beneden,

beide lemmets tegen elkaar houden en kruislingssnijden.

Herhaal dat totdat het fijn/grof genoeg is naar je snaak, bij ons zo'n stukjes van 0,5x0,5cm

Bereiding

Doe het gesneden vlees in een grote bak.

Voeg alle ingrediënten (behalve het ei) en meng het geheel goed.

Proef!!!

Voeg naar smaak peper, zout, tabasco, en/of kappertjes toe!

Pak de borden, pak de uitsteek ring.

Verdeel het vleesmengsel in 4 delen van ongeveer 150gr (afhankelijk hoeveel je geproefd hebt).

Maak de borden op met de uitsteekring. 

 

Duw aan de bovenkant van de schijf vlees een kuiltje.

Scheidt de eieren en leg op elk schijfje vlees een eierdooier.

 

...serveren maar!

 

Note: van de overgebleven eiwitten kan je een pavlova of meringue maken.  

KPK/26jun18

bottom of page