top of page

Spinaziesoep met munt en koriander

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 15 min​​

​

Ingrediënten

  • 1 pak         diepvries spinazie
               of 1 kg verse spinazie

  • 2 grote       uien, gesnipperd

  • 2 tenen       knoflook, grof gehakt

  • 1             groene chilipeper

  • 1 bosje       munt, grof gehakt

  • 1 bosje       koriander, grof gehakt

  • 1 ltr         groentebouillon (1 liter water met 2 blokjes)

  • 1             citroen, uitgeperst

  • Snuf          gemalen nootmuskaat

  • Naar smaak    peper en zout

  • beetje        plantaardige olie

​

eventueel Turkse yoghert

​

Andere benodigdheden

Soeppan, staafmixer

Verrassend lekkere (maaltijd) soep, lekker met knapperig brood of een tosti.

Mis en place

Snipper de uien en chili peper.

Hak de knoflook, munt en koriander grof.

Pers de citroen uit.

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en fruit de uien, knoflook en de chilipeper 10 minuten tot ze zacht zijn.

Doe de bouillon en de spinazie erbij, breng aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

​

Voeg munt, koriander, nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe en kook dit 2 minuten mee.

Gebruik een staafmixer en pureer de soep tot een grove puree.

​

Schep de soep in kommen en voeg wat yoghurt toe.

 

KPK/11sep18

​

bottom of page