Speltcrackers
Aantal: 1 oven bakplaat van 30 x 40 cm
Complexiteit: gemiddeld
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 45 min
​​
Ingrediënten
-
175 gr speltmeel
-
100 gr semolina (griesmeel)
-
50 gr sesamzaad
-
50 gr havervlokken
-
50 gr roggevlokken
-
25 gr zonnebloempitten
-
25 gr pompoenpitten
-
25 gr lijnzaad
-
1 tl zout
-
55 ml zonnebloemolie
-
200 ml water
Bereiding
Fijn een keer geen snij werk! Lekker meteen beginnen!
​
Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
Vermeng de olie met het water en voeg dit bij de droge ingrediënten.
Kneed alles goed door, voeg wat water toe, als mengsel te droog blijkt.
Het moet wat kleffig zijn.
Verwarm de heteluchtoven voor op 250 gr.
Leg bakpapier op de ovenbakplaat en verdeel het deeg in hoopjes over het bakpapier.
Tip: verkreukel bakpapier eerst wat en spreid dan over de bakplaat.
Neem bakje water erbij en maak je vingers steeds nat om het deeg zo egaal mogelijk te verdelen over de bakplaat of gebruik een steeds nat gemaakte achterkant van een lepel.
Snijd de crackers voordat je ze bakt in de grootte die je zelf wilt.
​
Bak de crackers 5 minuten op 250 gr.
​
Zet daarna de oven terug naar 200 gr en bak ze nog zo´n 20-30 minuten totdat ze mooi droog en bruinig zijn.
Laat ze op de bakplaat afkoelen en als ze zijn afgekoeld kan je ze breken op de gesneden lijntjes.
​
Erg lekker met roomboter en kaas!
​
KPJ/07feb18
​