top of page

Shakshuka

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 30 min​​

Ingrediënten

  • 6 á 8         rijpe tomaten (of 3 blikken)

  • 2 á 3         paprika’s, rood of geel
                      (wat je in huis hebt)

  • 1 blik        tomaten

  • 4 á 6         eieren

  • half bosje    verse koriander

  • 1 tl          ras al hanout
                  (indien je dit niet hebt kom je ook een eind met:
                   peper, komijn, korianderzaad (ketoembar)

  • naar smaak    cayennepeper

  • naar smaak    peper, zout

Andere benodigdheden

koekenpan

Bij dit recept maken de hoeveelheden niet veel uit. Ik maak het meestal als ik veel (erg) rijpe tomaten heb. Je kunt het ook maken van hele tomaten in blik.

Mis en place

Snijd de tomaten en paprika's klein.

Bereiding

Bak de fijngesneden tomaten en paprika 10 minuten in een grote koekenpan voeg het blik tomaten toe. Breng op smaak met peper, zout, ras al hanout en cayennepeper.

 

Draai en vuur laat en laat 10 minuutjes pruttelen.

Maak met een houten lepel holtes in de groenten en breek in elke holte een ei.

Bestrooi het ei met zout.

Leg een deksel op de pan en laat het ei in 10 minuten stollen.

Een zacht eitje is het lekkerst.

Voeg als laatste de fijngesneden koriander toe.

Schep het gerecht op een (diep) bord.

Heerlijk om Turks brood in te dippen.

KPK/11sep18

bottom of page