top of page

Shahi Paneer Masala

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     makkelijk  

Werktijd:         40 min

Totale bereiding: 30 min​​

​

Ingrediënten

  • 2 tot 4 el    ghee (of geklaarde boter)
                    wij hebben zonnebloemolie gebruikt)

  • 200gr         paneer 
                    Als je het niet kan kopen is het
                    ook mogelijk een jonge smeltbare
                    zachte kaas te nemen.

  • 2             ui

  • 5 el          curd/kwark/tirkse yoghert

  • 100gr         cashewnoten

  • 3             tomaten

  • 2             rode chili pepers

  • 2cm           gember

  • 10 teentjes   knoflook

​

  • 10 korrels    zwarte peper

  • 1 tl          komijnpoeder

  • 3             kruidnagel

  • 3             kleine cardamon

  • 1             zwarte cardamon

  • ​1             laurierblad​

  • 1             kaneelstokje

  • 2 el          garam masala

  • 0,5tl         red chilipoeder

  • 0,5tl         kurkuma-poeder

  • 0,5tl         korianderpoeder

  • 0,5tl         fenegriek 

​

Andere benodigdheden

hapjespan, steelpannetje, staafmixer of blender

Dit is het favoriete gerecht één van mijn Indiaase collega's. 

​

Mis en place

Uien pasta

  • hak de uien grof

  • mik in een mengkom

  • zet de staafmixer erop en maak to gladde massa

  • doe in bakje

​

Tomaat/chilie pasta

  • hak de tomaten en chili grof

  • doe in mengkom

  • zet de staafmixer erop en maak to gladde massa

​

Gember/knof pasta

  • schaaf de gember en daarna de kloflook

  • doe in bakje

​

Cashewnoten 

  • doe die 5 tot 7 minuten in kokend water

  • giet af

  • pureer tot een pasta 

  • doe in bakje

​

Paneer

  • Snij de paneer in blokjes

​

Snij de rode chile pepers klein

​

Bereiding

​

  • Pak de koekenpan en doe daar de ghee/boter in, zet op midden hoog vuur/warmte.
     

  • Voeg de ui pasta toe.
     

  • Bak de massa tot het licht bruim wordt.
     

  • Voeg dan de gember/knof pasta toe, bak ook even aan.
     

  • Doe er de; 

    • 1 el komijnpoeder,​

    • 10 gekneusde de zwarte peperkorrels,

    • 3 kruidnagels,

    • 1 laurierblad,

    • 3 gekneusde kleine cardamon,

    • 2 gekneusde zwarte cardamon,

    • 1 kaneelstokje

    • de chilipoeder.
       

  • Bak aan en roer regelmatig voor minuut of 10.
     

  • Voeg de tomaat/chilipeper pasta toe.

  • Voeg de chilipoeder en kurkemapoeder toe roer flink door.

  • Voeg de cashewnoten toe en laat even (5 min) pruttlelen (wel roeren).

  • Roer! blijven roeren!
     

  • Voeg korianderpoeder en de curd/kwark toe.

  • Voeg de fenegriek en 2 el garam masala toe.
     

  • Roer! blijven roeren! Om de 2 min 10 min lang (dus 5 keer).

​

  • Als de massa te dik is kan je er wat room, melk of ... water aan toevoegen.

  • Voeg de kleine blokjes paneer toe en ....
     

.... klaar is Kees.

​

​

KPK/03feb24

​

bottom of page