Shahi Paneer Masala
Aantal: 4 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 40 min
Totale bereiding: 30 min​​
​
Ingrediënten
-
2 tot 4 el ghee (of geklaarde boter)
wij hebben zonnebloemolie gebruikt) -
200gr paneer
Als je het niet kan kopen is het
ook mogelijk een jonge smeltbare
zachte kaas te nemen. -
2 ui
-
5 el curd/kwark/tirkse yoghert
-
100gr cashewnoten
-
3 tomaten
-
2 rode chili pepers
-
2cm gember
-
10 teentjes knoflook
​
-
10 korrels zwarte peper
-
1 tl komijnpoeder
-
3 kruidnagel
-
3 kleine cardamon
-
1 zwarte cardamon
-
​1 laurierblad​
-
1 kaneelstokje
-
2 el garam masala
-
0,5tl red chilipoeder
-
0,5tl kurkuma-poeder
-
0,5tl korianderpoeder
-
0,5tl fenegriek
​
Andere benodigdheden
hapjespan, steelpannetje, staafmixer of blender
Dit is het favoriete gerecht één van mijn Indiaase collega's.
​
Mis en place
Uien pasta
-
hak de uien grof
-
mik in een mengkom
-
zet de staafmixer erop en maak to gladde massa
-
doe in bakje
​
Tomaat/chilie pasta
-
hak de tomaten en chili grof
-
doe in mengkom
-
zet de staafmixer erop en maak to gladde massa
​
Gember/knof pasta
-
schaaf de gember en daarna de kloflook
-
doe in bakje
​
Cashewnoten
-
doe die 5 tot 7 minuten in kokend water
-
giet af
-
pureer tot een pasta
-
doe in bakje
​
Paneer
-
Snij de paneer in blokjes
​
Snij de rode chile pepers klein
​
Bereiding
​
-
Pak de koekenpan en doe daar de ghee/boter in, zet op midden hoog vuur/warmte.
-
Voeg de ui pasta toe.
-
Bak de massa tot het licht bruim wordt.
-
Voeg dan de gember/knof pasta toe, bak ook even aan.
-
Doe er de;
-
1 el komijnpoeder,​
-
10 gekneusde de zwarte peperkorrels,
-
3 kruidnagels,
-
1 laurierblad,
-
3 gekneusde kleine cardamon,
-
2 gekneusde zwarte cardamon,
-
1 kaneelstokje
-
de chilipoeder.
-
-
Bak aan en roer regelmatig voor minuut of 10.
-
Voeg de tomaat/chilipeper pasta toe.
-
Voeg de chilipoeder en kurkemapoeder toe roer flink door.
-
Voeg de cashewnoten toe en laat even (5 min) pruttlelen (wel roeren).
-
Roer! blijven roeren!
-
Voeg korianderpoeder en de curd/kwark toe.
-
Voeg de fenegriek en 2 el garam masala toe.
-
Roer! blijven roeren! Om de 2 min 10 min lang (dus 5 keer).
​
-
Als de massa te dik is kan je er wat room, melk of ... water aan toevoegen.
-
Voeg de kleine blokjes paneer toe en ....
.... klaar is Kees.
​
​
KPK/03feb24
​