Sangria
Aantal: 4 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 20 minuten
Totale bereiding: 12 uur en 20 minuten
​
Ingrediënten
-
1 fles rode wijn
-
50 ml cola
-
50 ml jus d´orange
-
25 ml rum
-
25 ml licor 43 of sinaasappellikeur
-
25 ml limoncello
-
1 kaneelstokje
-
1 steranijs
-
1 kruidnagel
-
75 gr kristalsuiker
-
1 groene appel (granny smith)
-
1 sinaasappel
-
1 citroen
Bereiding
Neem een bak met deksel waar alles in kan.
Was de appel en boen de sinaasappel en citroen goed schoon.
Snijd appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Snijd de sinaasappel en citroen door de helft en snijd deze ook in dunne schijfjes.
Gooi het gesneden fruit in de bak.
Doe er vervolgens de wijn en de andere ingrediënten bij en roer goed door.
Sluit de bak met de deksel en zet hem voor minstens 12 uur in de koelkast, zodat alle smaken lekker kunnen intrekken.
​
Schenk bij serveren de sangria in een mooie kan en doe er wat ijsklontjes bij.
​
Heerlijk op een zwoele zomeravond....
​
KPJ/7mrt18