top of page

Salade met sinaasappeldressing en
                                                    eendenborstfilet

Aantal:           2 personen

Complexiteit:     middelmatig

Werktijd:         20 minuten

Totale bereiding: 50 minuten

Ingrediënten

  • naar keuze en gewicht    ijsbergsla,
                       en/of rucola,
                       en/of gemengde sla
                          of een mix van bovenstaande  

  • komkommer

  • tomaat

  • olijven

  • verse koriander

  • sinaasappeldressing

  • 1 eendenborstfilet

  • zout & peper

 

Andere benodigdheden

aluminiumfolie

Bereiding

Pak 2 saladeborden en vul deze met een hoeveelheid sla naar keuze.

Snijd de komkommer en tomaat in plakjes en verdeel over de sla.

Verdeel er ook wat olijven overheen en wat fijngesneden verse koriander.

Verdeel lekker wat sinaasappeldressing over de salade.

Het recept van deze dressing vind je op deze website.

Haal de eendenborstfilet uit de verpakking en droog af met keukenpapier.

Snijd de vetlaag van de eendenborst diagonaal in ruiten.

Niet te diep snijden, alleen de vetlaag insnijden.

Zout en peper aan beide kanten.

 

Zet een koekenpan op en laat heet worden zonder toevoeging van vet.

Zodra de pan goed heet is, leg je de eendenborst er op de huid in.

 

Laat hem op deze kant zo'n 5 minuten bakken.

Zet na 2 minuten het vuur wat lager om verbranding te voorkomen.

 

Je ziet dat het vet smelt en het lekker bruin bakt.

 

Keer na 5 minuten de eendenborst om en laat op de vleeskant 3 minuten braden. 

Beweeg de eendenborst tijdens het bakken wat door de pan.

 

Draai hem weer om en bak nog 1 minuut op de huid.

Verpak de eendenborstfilet in een stuk aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.

Na 15 minuten haal je hem uit de aluminiumfolie, giet het smaakvolle vleessap over de sla.

 

Snijd de eendenborst in mooie plakjes en verdeel de plakjes mooi over de 2 saladeborden.

Maal er wat peper overheen.

Klaar is de verrukkelijke salade.

Geef er lekker wat stokbrood of Turks brood bij met kruidenboter.

KPJ/9mrt2018

bottom of page