top of page

Roti (de gevulde 'pannenkoek')

Aantal:           4 grote of 8 kleinere 

Complexiteit:     middelmatig 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 30 min​​

​

Ingrediënten

  • 500 gr        bloem

  • 150 gr        gele spliterwten

  • 1             ui

  • 1 el          gemalen komijn

  • 2 teentjes    knoflook

  • naar smaak    cayennepeper

  • naar smaak    peper en zout

​

Andere benodigdheden

koekenpan, beslagkom, deegroller

Roti is een Chapatti met vulling van kikkererwten. Je kunt de Chapatti ook vullen met restjes op smaakt gebrachte gekookte aardappelen of linzen.

Bereiding

Vulling:

Spoel de erwten af en zet ze op met zo veel water dat ze onderstaan. Kook de erwten in ongeveer 20 minuten halfgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

​

Snij intussen de ui fijn en bak deze lichtbruin in de koekenpan voeg de komijn en cayennepeper toe.

​

Doe de erwten, uimengsel, knoflook, peper en zout in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer) en pureer dit (zie het glazen schaaltje).

​

De roti:

Doe de bloem met wat zout en 300 ml lauw water in een kom en kneed dit tot een soepel deeg (kan wel 10 minuten duren.

 

Vorm balletjes van het deeg (4 of 8).

Bestuif je (schone) aanrecht met wat bloem en leg er een balletje deeg op.

 

Druk met je duim een kuiltje in het balletje en doe er de erwtenvulling in.

Vouw het balletje dicht.

​

Bebloem de plek waar je de bolletjes tot pannenkoek uit gaat rollen.

Rol ze met een deegroller uit, maak niet al te dunne pannenkoeken.

 

Stapel ze op met bakpapier of bebloem ze tegen het plakken.

​

Verwarm een koekenpan, leg de roti in de pan en kwast de bovenkant in met olie.

Draai de roti om en bestrijk de andere kant ook met olie.

​

Bak de roti aan beide zijde lichtbruin, meestal gaat hij bol staan.

Kunnen kleine zwarte blaasjes ontstaan! Die kan je wegvegen. 

 

Roti is lekker met roti-kip, kip-curry, lamscurry en/of Dal.

​

KPK/20oct18

​

bottom of page