Roti met kip, aardappels, kousenband en ei
Aantal: 4 personen
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 35 min​​
​
Ingrediënten
-
500 gr kipfilet/kipdijvlees/kippenpoten
-
500 gr kousenband
(diepvries toko of islamitische winkel)
sperziebonen kan ook -
6 middelgrote aardappels
-
4 eieren (1 p.p.)
-
4 uien
-
3-4 teentjes knoflook
-
1 pepertje (madam jeanette of Spaans pepertje of cayenne peper)
-
1 klein blikje tomatenpuree
-
2-3 el Surinaamse) kerriepoeder
-
2 bouillonblokjes
-
naar smaak zout en peper
-
wat plantaardige olie
​
Andere benodigdheden
Braadpan,eierwekker
Op het studentenhuis van zoon wordt veel pasta en AVG gemaakt.
Na een vakantie van 30 dagen in India, waar we 3x per dag Indiaas aten, is curry erg geliefd geworden. Onderstaand recept is voor de studiegenoten die van aardappelen en groenten houden ook prima te eten!!
​
Goedkoop en snel.
​
Maak compleet met de Roti pannenkoek (de gevulde 'pannenkoek')
Mis en place
Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes.
​
Volgende kan je doen als je de aardappels en eieren kookt!
Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak het pepertje fijn. Snij de kip in blokjes. Bestrooi de kip met weinig zout en peper.
Bereiding
​
Kook de aardappelblokjes met wat zout in flink veel water in een minuut of 12 bijna gaar.
​
Was de 4 eieren goed af, prik ze in en leg ze na 4 minuten bij de aardappelen in het kokende water. De eieren moeten hardgekookt zijn.
​
Haal de eieren na 8 minuten uit het water (suggestie; met een lepel) en doe ze in een bakje met koud water.
​
Giet de aardappelen af.
​
Fruit de ui, knoflook en peper in een braadpan.
Voeg tomatenpuree en de kerriepoeder toe.
Doe er ongeveer 350 ml water bij en verkruimel de bouillonblokjes erover.
Laat dit even zachtjes koken.
Doe de aardappels, kip- en kousenband er bij.
Laat nog 15min pruttelen om de kip gaar te krijgen.
​
Warm ten slotte de hele of halve eieren even mee.
​
​
KPK/20oct18
​