Roergebakken gekruide tempé
Aantal: 4 personen
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 30 min
Totale bereiding: 30 min
Ingrediënten
-
1 blok tempé (400-500 gr)
-
3 sjalotjes
-
3 teentjes knoflook
-
3 grote rode pepers
-
2 cm gember
-
3 lente-ui
-
3 el lichte sojasaus
-
1 el sesamolie
-
3 tl chilipoeder
-
1 tl suiker
-
500 ml plantaardige olie
-
naar smaak zout
-
5 el water
Bereiding
Tempé in blokjes/rechthoekjes (zie foto) snijden.
Sjalotjes en knoflook pellen en sjalot in dunne plakjes snijden.
Knoflook in kleine stukjes hakken.
Van de rode pepers de zaadlijsten en pitjes verwijderen en het vruchtvlees in dunne reepjes snijden.
Schil de gemberwortel en snijd deze in fijne julienne.
Maak de lente-uien schoon en snijd in kleine stukjes.
Meng sojasaus, sesamolie, chilipoeder, suiker, knoflook met 5 el water in een kommetje.
Meng in een ander kommetje de sjalot, de gember en de lente-ui.
Verhit een wok met wat olie (voldoende om in te frituren) en roerbak de tempé (in kleine porties) lekker bruin en knapperig, laat ze op keukenpapier uitlekken.
Tot hier kan je voorbereiden, totdat je het nodig hebt.
Gooi de olie in de wok, verhit de wok.
Doe de helft van het sjalot-mengsel in de wok, bak even aan.
Besprenkel het met de helft van het sojasaus-mengsel, roer even.
Verdeel de gebakken tempé hierop, roeren en even laten bakken!
Verspreid daaroverheen de rest van het sjalotmengsel.
Besprenkel het geheel met de rest van het sojasausmengsel.
Serveer in een leuk bakje.
Lekker bij de rijsttafel, maar ook lekker met een bord rijst en zelf gemaakte sambal.
KPK/21feb18