top of page

Raita met koriander en munt

Aantal:           4 porties

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 15 min

Ingrediënten​

150 gr        verse koriander

50 gr         verse munt

1-2           verse groene peper

4 teentjes    knoflook

250 gr        yoghurt (Turks of Grieks)

halve         citroen sap

naar smaak    suiker en zout

Nog even dit:

Recept komt van Meena Pathak, Smaken van India pagina 110.

 

Wij hebben de komkommer eruit gelaten, wil je dat wel:
1 komkommer schillen, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden.

Dat toevoegen als je de yoghurt en pasta samenvoegt.

​

Bereiding:

Verwijder de dikke steeltjes van de koriander en munt. Houd een paar blaadjes over voor opmaak appart.

​

Pureer de koriander, munt, pepers en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa.

Roer er het citroensap door.

 

Meng de yoghurt met de de groene pasta tot een egaal mengsel.

​

Voeg naar smaak wat zout toe (en eventueel wat suiker) roer goed door.

​

Serveer in leuk schaaltje en doe er wat blaadjes (al dan niet in reepjes gesneden) koriander/munt op.

​

Lekker bij butter chicken en dahl pakora’s

​

KPK/24feb18/27dec22

​

bottom of page