Raita met koriander en munt
Aantal: 4 porties
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 15 min
Ingrediënten​
150 gr verse koriander
50 gr verse munt
1-2 verse groene peper
4 teentjes knoflook
250 gr yoghurt (Turks of Grieks)
halve citroen sap
naar smaak suiker en zout
Nog even dit:
Recept komt van Meena Pathak, Smaken van India pagina 110.
Wij hebben de komkommer eruit gelaten, wil je dat wel:
1 komkommer schillen, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden.
Dat toevoegen als je de yoghurt en pasta samenvoegt.
​
Bereiding:
Verwijder de dikke steeltjes van de koriander en munt. Houd een paar blaadjes over voor opmaak appart.
​
Pureer de koriander, munt, pepers en knoflook met een staafmixer tot een gladde massa.
Roer er het citroensap door.
Meng de yoghurt met de de groene pasta tot een egaal mengsel.
​
Voeg naar smaak wat zout toe (en eventueel wat suiker) roer goed door.
​
Serveer in leuk schaaltje en doe er wat blaadjes (al dan niet in reepjes gesneden) koriander/munt op.
​
Lekker bij butter chicken en dahl pakora’s
​
KPK/24feb18/27dec22
​