Pesto soorten
Aantal: 200 gram
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 15 min
Totale bereiding: 15 min
Ingrediënten​
-
2 teentjes knoflook
-
50 gr cashewnoten
of amandelen
of pijnboompitten -
50 gr verse basilicumblaadjes
of plat peterselieblad
of rucola -
2 el geraspte Parmezaanse kaas
-
5 el olijfolie extra vierge (of wat meer)
-
wat zout en peper
​
Bereiding
Pak de staafmixer met mixerbakje of een keukenmachine met mes.
Pel de knoflook en hak grof.
Gooi knoflook, noten, het groen, de kaas en de olie, wat zout en peper in de mixerkom en mix tot mooie homogene dikke smeuiige saus.
Proef even en voeg toe waar je tekorten proeft of ziet.
Koken doe ik vooral op gevoel en zicht en smaak.
Erg lekker door de pasta of op een bruine boterham met kaas of op een vers gebakken warm stokbroodje!
​
KPJ/18mrt2018