top of page

Pesto soorten

Aantal:           200 gram

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 15 min

Ingrediënten

  • 2 teentjes     knoflook

  • 50 gr          cashewnoten
                of amandelen
                of pijnboompitten

  • 50 gr          verse basilicumblaadjes
                of plat peterselieblad
                of rucola

  • 2 el           geraspte Parmezaanse kaas

  • 5 el           olijfolie extra vierge (of wat meer)

  • wat            zout en peper

Bereiding

Pak de staafmixer met mixerbakje of een keukenmachine met mes.
Pel de knoflook en hak grof.
Gooi knoflook, noten, het groen, de kaas en de olie, wat zout en peper in de mixerkom en mix tot mooie homogene dikke smeuiige saus.
Proef even en voeg toe waar je tekorten proeft of ziet.
Koken doe ik vooral op gevoel en zicht en smaak.
 

Erg lekker door de pasta of op een bruine boterham met kaas of op een vers gebakken warm stokbroodje!

KPJ/18mrt2018

bottom of page