top of page

Pecan pie met cranberries

Aantal:           20 taartpuntjes / vorm 27 cm

Complexiteit:     eenvoudig

Werktijd:         45 min

Totale bereiding: 90 min

​​

Ingrediënten

Deeg:

  • 300 gr       bloem

  • 200 gr       roomboter

  • 100 gr       fijne kristalsuiker of basterdsuiker

  • Rasp van 1   citroen

  • snufje       zout

​

Vulling:

  • 300 gr       pecan noten

  • 150 gr       cranberries

  • Sap van een halve citroen

  • 1 zakje      Lonka caramels

  • 1 portie     karamelsaus (zie Banoffee pie-recept)

​

Andere benodigdheden

springvorm 27cm, 

Bereiding

Verwarm de oven op 180 gr.

 

Rooster de pecan noten 10 minuten in de oven.

​

Meng in een kom bloem, boter, suiker, citroenrasp en zout met koude handen tot een deeg.

Vul de bodem en rand van de taartvorm met het deeg.

Zet een half uur koud weg, geen ramp als je het vergeet (zoals wij), wordt toch een lekkere taart!

​

De bodem wordt 20 minuten blind bakken.

Leg op de bodem een bakpapier en vul dit met de steunvulling (bijvoorbeeld: gedroogde bonen).

Na 20 minuten de steunvulling verwijderen (af laten koelen en bewaren voor volgende keer) en nog

7 minuten in de oven terugzetten.

Beetje af laten koelen.

​

Karamelsaus maken (zie recept).

Caramels toevoegen en laten smelten. Citroensap, cranberries en noten toevoegen.

Deze massa in de taartvorm storten (is taai).

Nog een minuut of 20 bakken.

​

De taart is erg machtig, ik zou kleine stukjes snijden. Je kunt altijd nog een tweede nemen.

​

KPK/17feb18

​

bottom of page