Pecan pie met cranberries
Aantal: 20 taartpuntjes / vorm 27 cm
Complexiteit: eenvoudig
Werktijd: 45 min
Totale bereiding: 90 min
​​
Ingrediënten
Deeg:
-
300 gr bloem
-
200 gr roomboter
-
100 gr fijne kristalsuiker of basterdsuiker
-
Rasp van 1 citroen
-
snufje zout
​
Vulling:
-
300 gr pecan noten
-
150 gr cranberries
-
Sap van een halve citroen
-
1 zakje Lonka caramels
-
1 portie karamelsaus (zie Banoffee pie-recept)
​
Andere benodigdheden
springvorm 27cm,
Bereiding
Verwarm de oven op 180 gr.
Rooster de pecan noten 10 minuten in de oven.
​
Meng in een kom bloem, boter, suiker, citroenrasp en zout met koude handen tot een deeg.
Vul de bodem en rand van de taartvorm met het deeg.
Zet een half uur koud weg, geen ramp als je het vergeet (zoals wij), wordt toch een lekkere taart!
​
De bodem wordt 20 minuten blind bakken.
Leg op de bodem een bakpapier en vul dit met de steunvulling (bijvoorbeeld: gedroogde bonen).
Na 20 minuten de steunvulling verwijderen (af laten koelen en bewaren voor volgende keer) en nog
7 minuten in de oven terugzetten.
Beetje af laten koelen.
​
Karamelsaus maken (zie recept).
Caramels toevoegen en laten smelten. Citroensap, cranberries en noten toevoegen.
Deze massa in de taartvorm storten (is taai).
Nog een minuut of 20 bakken.
​
De taart is erg machtig, ik zou kleine stukjes snijden. Je kunt altijd nog een tweede nemen.
​
KPK/17feb18
​