top of page

Indiase peanut chutney

Aantal:           flinke portie

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         60 min

Totale bereiding: 60 min​

Ingrediënten

  • 250 gr         ongezouten pinda’s

  • 5 teentjes     knoflook

  • 1 el           linzen (geel of oranje)

  • 2 - 3          groene pepers

  • 1 tl           komijn (zaad)

  • 1 tl           zwart mosterdzaad

  • halve          asafoetida

  • 15             curry leafs

  • 2 el           citroensap; naar smaak

  • naar smaak     zout

  • wat            water

  • wat            olie om in te bakken

Bereiding

Dit is een lekkere dip bij pakora’s of bajiees.

Scheutje olie in de koekenpan verhitten.

Grofgehakte knoflook bakken (medium hoog vuur) en de linzen toevoegen.

Een minuut of 3 laten bakken.

 

Komijnzaadjes en mosterdzaad toevoegen en 2 minuten bakken.

De pinda’s toevoegen en licht bruin bakken.

Als laatste de asafoetida en de curry leafs toevoegen.

Massa een beetje laten afkoelen en daarna met water (zoveel dat het een dikke dip wordt) pureren in de mixer tot je een mooie saus hebt. Naar smaak citroensap en zout toevoegen.

KPK/24feb18

bottom of page