Indiase peanut chutney
Aantal: flinke portie
Complexiteit: makkelijk
Werktijd: 60 min
Totale bereiding: 60 min​
Ingrediënten
-
250 gr ongezouten pinda’s
-
5 teentjes knoflook
-
1 el linzen (geel of oranje)
-
2 - 3 groene pepers
-
1 tl komijn (zaad)
-
1 tl zwart mosterdzaad
-
halve asafoetida
-
15 curry leafs
-
2 el citroensap; naar smaak
-
naar smaak zout
-
wat water
-
wat olie om in te bakken
potje asafoetida
Bereiding
Dit is een lekkere dip bij pakora’s of bajiees.
​
Scheutje olie in de koekenpan verhitten.
Grofgehakte knoflook bakken (medium hoog vuur) en de linzen toevoegen.
Een minuut of 3 laten bakken.
Komijnzaadjes en mosterdzaad toevoegen en 2 minuten bakken.
De pinda’s toevoegen en licht bruin bakken.
​
Als laatste de asafoetida en de curry leafs toevoegen.
​
Massa een beetje laten afkoelen en daarna met water (zoveel dat het een dikke dip wordt) pureren in de mixer tot je een mooie saus hebt. Naar smaak citroensap en zout toevoegen.
​
KPK/24feb18
​