Palak paneer
​Ingrediënten
-
200 gr cottage cheese
-
4 el Turkse yoghurt
-
2 el zonnebloem olie
-
5 olifanten tenen knoflook
of 15 tenen gewoon -
​2 uien (halve ringen)
-
2 tl komijnzaad / djinten
-
1 el korianderpoeder (ketoembbar)
-
1 tl turmaric /geel wortel/koenjit
-
2 groene pepers
-
750 gr verse gehakte spinazie
​
Optioneel 2 takjes verse koriander
Bereiding
Zet pan op hoog vuur en met de olie.
Bak de knoflook en als die lekker bruin is
Doe dan het komijnzaad/djinten erbij en even aanzetten.
​
Groene pepers, ui ringen erbij en even bakken.
Turkse yoghurt toevoegen en roeren tot er een gelijkmatige massa ontstaat.
Korianderpoeder, turmaric (geel wortel / koenjit) toevoegen en flink roeren, ook over de bodem om aanzetten te voorkomen.
Cottage cheese toevoegen samen met de spinazie, roeren en even laten koken.
​
Opdienen in een schaal en eetlepel Turkse yoghurt in het midden scheppen.
Eventueel fijn gesneden verse koriander blaadjes overheen strooien.
​
KPK/3feb18
​
Mis en place
Knoflook snipperen (niet persen!).
Snijd de uien in halve ringen.
​
​