top of page

Palak paneer

Ingrediënten

  • 200 gr               cottage cheese

  • 4 el                 Turkse yoghurt

  • 2 el                 zonnebloem olie

  • 5 olifanten tenen    knoflook
    of 15 tenen gewoon

  • ​2                    uien (halve ringen)

  • 2 tl                 komijnzaad / djinten

  • 1 el                 korianderpoeder (ketoembbar)

  • 1 tl                 turmaric /geel wortel/koenjit

  • 2                    groene pepers

  • 750 gr               verse gehakte spinazie

Optioneel 2 takjes verse koriander

Nog geen foto, misschien later.

Bereiding

Zet pan op hoog vuur en met de olie.

Bak de knoflook en als die lekker bruin is

Doe dan het komijnzaad/djinten erbij en even aanzetten. 

Groene pepers, ui ringen erbij en even bakken.

Turkse yoghurt toevoegen en roeren tot er een gelijkmatige massa ontstaat.

 

Korianderpoeder, turmaric (geel wortel / koenjit) toevoegen en flink roeren, ook over de bodem om aanzetten te voorkomen.

Cottage cheese toevoegen samen met de spinazie, roeren en even laten koken.

Opdienen in een schaal en eetlepel Turkse yoghurt in het midden scheppen.

Eventueel fijn gesneden verse koriander blaadjes overheen strooien.

KPK/3feb18

Mis en place

Knoflook snipperen (niet persen!).

Snijd de uien in halve ringen.

bottom of page