top of page

Ovenschotel met kabeljauw en garnalen

Aantal:           4 personen

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         40 min

Totale bereiding: 80 min

Ingrediënten​

  • 500 gr      kabeljauw (of een andere witvis)

  • 200 gr      gerookte zalm

  • 200 gr      gepelde garnalen

  • 600 ml      melk

  • 300 ml      slagroom

  • 100 gr      boter

  • 45 gr       bloem

  • naar smaak  peper/zout

  • 3 el        peterselie

  • 1,5 kg      kruimige aardappelen

  • 600 gr      wortelen (optioneel)

  • 50 gr       Goudse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr.


Breng in een grote pan 450 ml melk en slagroom met de kabeljauw aan de kook.

Laat op laag vuur de vis in 5 minuten garen.

 

Vis in mootjes op de bodem van een ovenschaal verdelen.

Doe dit ook met stukjes gerookte zalm en de garnalen.

 

Smelt de helft van de boter in een pan en roer de bloem er door (1 minuut) voeg al roerend het melk/roommengsel toe.

Laat dit 5 minuten doorkoken.

Voeg naar smaak peper, zout en peterselie toe.

 

Schenk de saus over de vis.

Kook de aardappelen gaar en stamp ze met de resterende boter, resterende warme melk tot een puree (optioneel: gekookte wortelen toevoegen).

Puree over de vis verdelen strooi er de geraspte kaas over.


Zet de schotel ongeveer 40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de saus begint te borrelen.

​

KPK/24feb18

​

bottom of page