top of page

Oma's Worteltjestaart

Aantal:           1 taart

Werktijd:         ? min (nog niet zelf gemaakt)

Totale bereiding: ? min​​ (nog niet zelf gemaakt)

​

Ingrediënten

Voor de taart

  • 300gr        Cakemeel

  • 150gr        Suiker

  • 150gr        Boter of margarine

  • 2            Eieren

  • 200gr        Wortel/Winterpeen

  • 150gr        Rozijnen

  • 150gr        Pecannoten

  • 3el          Amaretto

  • 1tl          Kaneel

  • wat          Zout

​

Voor de topping/glazuur

  • 50gr         Boter

  • 100gr        Roomkaas/MonChou)

  • 125gr        Poerdersuiker

  • 1 zakje      Vanillesuiker

​

Andere benodigdheden

Platte (boterkoek)vorm

Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.

Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen! 

Bereiding

 

Boter smelten,

Wortel raspen.

 

Wortel, suiker, zout,eieren en meel goed mengen.

Noten, rozijnen,kaneel eb Amaretto toevoegen, en goed mengen.

​

Doe in de vorm.

​

Gas-stand op ongeveer voorverwarmen op 175 graden en in 45 min goudbruin bakken. Midden in de oven.

 

Topping/glazuur:

Boter zacht laten worden, roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker bij doen en mixen tot een gladde creme. Bewaren in de koelkast.

Na snijden over het taartpuntje smeren.

​

KPK/4sep18

​

bottom of page