Oma's Worteltjestaart
Aantal: 1 taart
Werktijd: ? min (nog niet zelf gemaakt)
Totale bereiding: ? min​​ (nog niet zelf gemaakt)
​
Ingrediënten
Voor de taart
-
300gr Cakemeel
-
150gr Suiker
-
150gr Boter of margarine
-
2 Eieren
-
200gr Wortel/Winterpeen
-
150gr Rozijnen
-
150gr Pecannoten
-
3el Amaretto
-
1tl Kaneel
-
wat Zout
​
Voor de topping/glazuur
-
50gr Boter
-
100gr Roomkaas/MonChou)
-
125gr Poerdersuiker
-
1 zakje Vanillesuiker
​
Andere benodigdheden
Platte (boterkoek)vorm
Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.
Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!
Bereiding
Boter smelten,
Wortel raspen.
Wortel, suiker, zout,eieren en meel goed mengen.
Noten, rozijnen,kaneel eb Amaretto toevoegen, en goed mengen.
​
Doe in de vorm.
​
Gas-stand op ongeveer voorverwarmen op 175 graden en in 45 min goudbruin bakken. Midden in de oven.
Topping/glazuur:
Boter zacht laten worden, roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker bij doen en mixen tot een gladde creme. Bewaren in de koelkast.
Na snijden over het taartpuntje smeren.
​
KPK/4sep18
​