top of page

Oma's Kersttulband recept

Aantal:           1 tulband

Werktijd:         ? min (nog niet zelf gemaakt)

Totale bereiding: ? min​​ (nog niet zelf gemaakt)

​

Ingrediënten

  • 350gr        Zelfrijzend bakmeel

  • 250gr        Suiker

  • 300gr        Boter of margarine

  • 3            Eieren

  • 1 zakje      Vanillesuiker

  • 1            rasp van sinasappel

  • mespuntje    Zout

  • +/- 6el      Melk

  • 125gr        Krenten (geweld)

  • 125gr        Rozijnen (geweld)

  • 50gr         Sukade (optioneel)

  • wat          Fijn gemalen beschuit of paneermeel 

​

Andere benodigdheden

Tulbandvorm

Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.

Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen! 

Bereiding

Het zelfrijzend bakmeel, sulker, zout, boter, melk en eieren goed mixen 

 

Als het beslag te droog is, eventueel nog wat melk toevoegen. 

Krenten, rozijnen, sinaasappel rasp en (eventueel) sukade toevoegen. 

​

De tulbandvorm voorzien van boter en bestuiven met wat beschuit of paneermeel. 


De vorm in het midden van een koude oven-plaatsen en in ongeveer 1 uur en 15 min. gaar laten worden. 

​

Gas-stand op ongeveer 150 a 160 graden

​

​

KPK/4sep18

​

bottom of page