Oma's Kersttulband recept
Aantal: 1 tulband
Werktijd: ? min (nog niet zelf gemaakt)
Totale bereiding: ? min​​ (nog niet zelf gemaakt)
​
Ingrediënten
-
350gr Zelfrijzend bakmeel
-
250gr Suiker
-
300gr Boter of margarine
-
3 Eieren
-
1 zakje Vanillesuiker
-
1 rasp van sinasappel
-
mespuntje Zout
-
+/- 6el Melk
-
125gr Krenten (geweld)
-
125gr Rozijnen (geweld)
-
50gr Sukade (optioneel)
-
wat Fijn gemalen beschuit of paneermeel
​
Andere benodigdheden
Tulbandvorm
Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.
Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!
Bereiding
Het zelfrijzend bakmeel, sulker, zout, boter, melk en eieren goed mixen
Als het beslag te droog is, eventueel nog wat melk toevoegen.
Krenten, rozijnen, sinaasappel rasp en (eventueel) sukade toevoegen.
​
De tulbandvorm voorzien van boter en bestuiven met wat beschuit of paneermeel.
De vorm in het midden van een koude oven-plaatsen en in ongeveer 1 uur en 15 min. gaar laten worden.
​
Gas-stand op ongeveer 150 a 160 graden
​
​
KPK/4sep18
​