Oma's Bitterkoekjes tulband met chocolade
Aantal: 1 tulband
Werktijd: ? min (nog niet zelf gemaakt)
Totale bereiding: ? min​​ (nog niet zelf gemaakt)
​
Ingrediënten
-
300gr Cakemeel
-
250gr Suiker
-
200gr Boter of margarine
-
2 a 3 Eieren
-
130gr Pure chocolade repen
-
200gr Bitterkoekjes
-
1 a 2 fijngemalen beschuiten
​
Andere benodigdheden
Tulbandvorm
Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.
Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen!
Bereiding
Het cakemeel, de suiker, de boter en de eieren goed mixen
Als het beslag te droog is, eventueel wat koffiemelk toevoegen.
De repen en de bitterkoekjes klein maken (niet te klein) en door het beslag roeren.
De tulbandvorm voorzien van boter en bestuiven met beschuitkruim (paneermeel kan ook).
De vorm in het midden van de oven plaatsen en in ongeveer 1 uur en 15 min. gaar laten worden.
Gas-stand op ongeveer 150 a 160 graden.
​
​
KPK/4sep18
​