top of page

Oma's Bitterkoekjes tulband met chocolade

Aantal:           1 tulband

Werktijd:         ? min (nog niet zelf gemaakt)

Totale bereiding: ? min​​ (nog niet zelf gemaakt)

​

Ingrediënten

  • 300gr        Cakemeel

  • 250gr        Suiker

  • 200gr        Boter of margarine

  • 2 a 3        Eieren

  • 130gr        Pure chocolade repen

  • 200gr        Bitterkoekjes

  • 1 a 2        fijngemalen beschuiten

​

Andere benodigdheden

Tulbandvorm

Op de vraag van een van onze zoons om de recepten van Oma's Kersttulband heeft Oma in 2018 het recept opgeschreven. Hier vind je het letterlijke recept nog niet door ons zelf gemaakt.

Hou er rekening mee dat Oma met een oude gasoven (ETNA) de tulband maakt! Even experimenteren dus met de gas-stand / temperaturen! 

Bereiding

Het cakemeel, de suiker, de boter en de eieren goed mixen 
Als het beslag te droog is, eventueel wat koffiemelk toevoegen.

 
De repen en de bitterkoekjes klein maken (niet te klein) en door het beslag roeren. 


De tulbandvorm voorzien van boter en bestuiven met beschuitkruim (paneermeel kan ook).

 
De vorm in het midden van de oven plaatsen en in ongeveer 1 uur en 15 min. gaar laten worden. 


Gas-stand op ongeveer 150 a 160 graden. 

​

​

KPK/4sep18

​

bottom of page