top of page

Nogatientjes

Aantal:           6 stuks

Complexiteit:     middelmatig 

Werktijd:         45 min

Totale bereiding: 1,5 uur

Ingrediënten

  • 3        eiwitten

  • 100 gr   suiker

  • 75 gr    gemalen hazelnoten

  • 75 gr    suiker

  • 75 gr    nogatiene kruimels (maak je zelf, zie onder)

  • 3        pakjes houdbare slagroom van 200 ml

  • 30 gr    suiker

Andere benodigdheden

handmixer, vetvrije mengkom, 2 spuitzakken met grote kartel spuitmond, bakplaat met bakpapier

Bereiding

Oven voorverwarmen op 150 gr.

Eiwitten stijfkloppen in vetvrije kom en geleidelijk 75 gr suiker toevoegen.

5 minuten stijfkloppen.

 

De 100 gr suiker vermengen met de gemalen hazelnoten en amandelen.

Dit mengsel voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten spatelen.

 

De kartel spuitmond in de spuitzak doen en dan de opgeklopte massa erin.

 

Spuit 12 rondjes van ongeveer 7 cm op bakplaat met bakpapier.

Spuit van de rest lange repen.

 

De plaat 40 minuten in de voorverwarmde oven zetten.

 

Als ze gaar zijn, dit kun je voelen als ze van boven hard zijn, de rondjes direct van het papier schuiven en af laten koelen.

 

Verkruimel de lange repen nogatiene die je net gebakken hebt.

 

Klop de slagroom met 30 gram suiker stevig.

 

Doe de slagroom in een spuitzak en spuit een iets kleiner rondje slagroom op een afgebakken schuimrondje.

Het andere schuimrondje aan de platte kant voorzien van laagje slagroom en doop in de nougatiene kruimels.

Plaats deze op de met slagroom ingespoten schuimrondje. Duw voorzichtig iets aan.

 

Garneer met een klein toefje slagroom en eventueel een chocolaatje of chocoschaafsel.
Zet vervolgens, als je deze in huis hebt, het nougatiene gebakje in een papieren caisse.

 

Klaar is je overheerlijke gebakje!

Tip: maak gebakjes paar uur voordat je ze gaat eten en zet in koelkast,

     dan trekt de slagroom wat in het schuim en is het nog lekkerder.

Tip: je kunt de gebakken schuimrondjes een aantal weken bewaren in een goed afgesloten bak.

KPJ/24feb18

bottom of page