top of page

Nasi vegetarisch

Aantal:           6 personen

Complexiteit:     makkelijk

Werktijd:         20 minuten

Totale bereiding: 30 minuten

​

Ingredienten

  • 800 gram      wokgroenten
                  (2 zakken voorverpakt
              of  zelf gesneden prei, paprika,
                  rode ui, witte  kool,
                  pepertje en tauge)

  • 500 gr        champignons

  • 4 teentjes    knoflook

  • 1 tl          djahe poeder

  • 1 tl          laos poeder

  • 1 tl          sereh poeder

  • 6 el          zoute sojasaus

  • 2 el          zonnenbloemolie

  • 400 gr        rijst

Bereiding
​
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de champignons in dunne plakjes.
Maak de knoflook schoon en snijd deze ook fijn.
 
Verhit 2 eetl zonnenbloemolie in een wok en bak daar de champignons zo'n 5 minuten in aan.
Voeg de knoflook, de kruiden en de sojasaus toe en bak 2 minuten mee.
Doe er dan de roerbakgroente bij en wok op hoog vuur een minuut op 5.
Voeg de gekookte rijst toe en meng alles goed met elkaar.
 
Heerlijk bij de babi ketjap en de sambals die ook op onze site staan.
 

KPJ/7mrt18

bottom of page