top of page

Lofschotel

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     eenvoudig 

Werktijd:         20 min

Totale bereiding: 30 min

Ingrediënten

  • 1,5 kg           lof

  • 500 gr           aardappel

  • 200 gr           ham

  • 200 gr           oude geraspte kaas

  • 3 el             paneermeel

  • Bechamelsaus     (zie separaat recept)

Ik ben dol op lof. Vooral lof met ham en kaas. Nog meer op lof, ham, kaas en Bechamelsaus. Calorierijk maar we eten het niet dagelijks. We doen er wel veel lof in ;-)

Bereiding

Lof snijden in kleine stukjes en aardappels schillen en in blokjes/stukken snijden.

Kook de lof in 15 min gaar en de aardappelen in 17 min. Kook de aardappels in een flinke pan!

In de tijd dat de aardappels en de lof koken kan je de bechamelsaus maken, volg voor recept naar recept. 

Aardappelen stampen en voeg daarna de lof, ham, 150 gr kaas en bechamelsaus toe.

Roer lekker door tot het een gelijkmatige massa is geworden.

Doe de massa in ovenschaal en strooi er wat kaas en paneermeel op.

Nog even (minuut of 10) in een oven van 180 gr voor het krokante korstje

KPK/17feb18

bottom of page