top of page

Lemon Posset

Aantal:           4 personen 

Complexiteit:     heel makkelijk 

Werktijd:         15 min

Totale bereiding: 5,25 uur​​ (moet opstijven in koelkast)

Ingrediënten

  • 300 ml        slagroom

  • 60 gr         suiker

  • 1             citroen

  • paar          blaadjes munt
     

Andere benodigdheden

Leuke glazen om in op te dienen.

Nog even dit:

Historisch is een "posset" (uit Engels) een drank gemaakt van hete melk gestremd met bier, wijn of andere alcoholische drank en typisch op smaak gebracht met kruiden, gedronken als delicatesse of als remedie tegen verkoudheid.

Tegenwoordig een koud dessert gemaakt van ingedikte room, meestal op smaak gebracht met citroen.

Zo nu we dit weten... dit is een vreselijk lekker fris en fluweel zacht dessert. Het recept kennen wij van Janneke Vreugdenhil uit haar NRC column van 22 juni 2007! Hier de link!

Recept alleen aangepast naar 4 personen! Wat perfect is behoeft niet te worden veranderd.
 

Je kan dit ruim van te voren maken, zolang het maar in de koelkast staat.

Bereiding

  • Schenk de slagroom in een steelpannetje.

  • Voeg de suiker toe en breng dit al roerend aan de kook.

  • Draai het vuur laag en laat de room een minuut koken.
     

  • Draai het vuur uit en laat de room afkoelen.
     

  • Roer er het citroensap door (eventueel kan je de rasp van de citroen er nog door doen).
    Het zuur zorgt ervoor dat de room dik wordt.
     

  • Schenk de vloeistof in 4 glaasjes of kommetjes.

  • Doe er een blaadje munt op.

  • Dek af met vershoudfolie en laat de possets minimaal vijf uur opstijven in de koelkast.

KPK/29dec22

bottom of page