top of page

Lamsschenkel gestoofd met trappist

Aantal:           6 personen 

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 3 uur​​

Ingrediënten

  • 6             lamsschenkel

  • 6             uitjes

  • 6 teentjes    knoflook

  • 3 takjes      rozemarijn

  • 2 el          bloem

  • 1 flesje      trappist

  • 1 el          ketchup

  • 2 el          azijn

  • 2 el          worcestersaus

  • 1 ltr         bouillon

  • 2             fijngesneden voorjaarsuitjes

  • min 1/2 bos   munt (naar smaak)

  • min 1/2 bos   koriander (naar smaak)

  • naar smaak    tabasco,

  • naar smaak    peper en zout

  • flinke scheut olijfolie

Andere benodigdheden

grote braadpan

Het is herfst, dat betekent frisse ochtenden, stevige wind en af en toe een bui. Tijd voor stoofpot! 

Bij ons is lamsvlees favoriet, met name lamsschenkel. Hier 1 van de vele manieren van bereiden:

Bereiding

Bak de lamsschenkels (vooraf peper en zouten) in de olijfolie in een grote braadpan op matig vuur bruin. Keer ze om de paar minuten.

 

Haal ze uit de pan en bak de 6 fijngesneden uitjes bruin.

Voeg gesneden knoflook en de rozemarijn toe.

Strooi de twee eetlepels bloem over het uimengsel en bak even mee.

 

Voeg het flesje trappist, de ketchup, azijn worcestersaus en de bouillon toe.

Roer goed door.

 

Breng op smaak met tabasco, peper en zout.

 

Draai het vuur laag en laat de schenkels ongeveer 3 uren stoven tot het vlees bijna van het bot valt.

 

Indien de schenkels niet volledig onder het vocht staan moet je ze halverwege keren.

 

Maak ongeveer een halfuur voordat het vlees klaar is de puree van knolselderij/aardappel.

Schep de stamppot op een mooie schaal en leg de lamsschenkels er bovenop.

Schep wat saus over het vlees en giet de rest in een (saus-)kom.

 

Strooi wat geplukte muntblaadjes, koriander en voorjaarsui over de schenkels.

KPK/20oct18

bottom of page