top of page

Lams kofta kebab in Libanees brood

Aantal:           8 stuks  

Complexiteit:     makkelijk 

Werktijd:         30 min

Totale bereiding: 40 min​​

​

Ingrediënten

voor de lams kofta kebabs:

  • 500 gr         lamsgehakt

  • 1              ui

  • 1 tl           tijm

  • 1 el           chilipoeder

  • 1 el           komijnpoeder

  • 4 teentjes     knoflook

  • 2 groene       Spaanse pepers (optioneel)

  • bosje          steeltjes koriander (blaadjes van het bosje koriander gebruiken in salade.)

  • 1              ei

  • 2 el           paneermeel

  • naar smaak     zout en peper 

​

en 8 Libanees/flat bread/wraps/chapatti's
 

saus:

  • 4 el           Turkse yoghurt/kwark

  • 2 el           mayonaise

  • 1 el           sumac

  • 4 teentjes     knoflook
     

Salade:

  • zakje          rucola

  • 1/4            komkommer

  • 1              ui

  • 1 bosje        blaadjes verse koriander

  • 4 takjes       verse munt

  • aantal         tomaat(jes)

​

Andere benodigdheden

Niet bijzonders

Gegeten op een warme zaterdagavond maar dit is typisch een gerecht dat op elk moment van de week lekker is.. Ondanks het snij en hak werk vrij en eenvoudig te maken, vol smaak en gezond eb voor wie wil lekker pittig!

​

Dit is ook goed van te voren te maken! 

​

Wij waren met zijn vieren en aten met gemak 2 kebab-rollen per persoon! 

Bereiding

​

Kebabs:

Snij het uitje, de knoflook en de Spaanse pepers fijn.

Snij de steeltjes van het bosje koriander.

Meng de lamsgehakt, de fijngesneden groenten/kruiden en specerijen in een grote kom door elkaar. Draai er kleine kofta's (rolletjes van zo'n 4 cm)

Bak ze in een gril- of koekenpan mooi bruin.

​

Saus:

Maak intussen de saus door alle ingrediënten te mengen.

Sumac zijn fijngewreven zure besjes, je kunt dit ook vervangen door zest van citroen en wat citroensap. De saus mag friszuur smaken.

​

Salade:

Snij voor de salade de ui in halve ringen en zet de ringen in een bakje koud water, zo haal je de scherpte van de uit.

Snij munt, koriander fijn en snij de komkommer en tomaat in partjes.

​

Hoe eet je het?

Verwarm het Libanees brood even in de magnetron. Pak een Libanees brood (flat bread) en doe daar een eetlepel saus op, verdeel de kofta's in de lengte en voeg de salade toe, druppel er nog wat saus over en rol het brood op.

Zo kan iedereen zelf bepalen hoe pittig of van welke elementen je iets meer, minder of helemaal niet wilt. 

​

Eet smakelijk!

​

KPK/14jul18

​

bottom of page